Janne Johannessen overtar redaktøransvaret i DN etter Amund Djuve.

Janne Johannessen blir ny sjef­redaktør i Dagens Næringsliv

– Det er en ære å få lede Norges dyktigste og mest hardtslående redaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Janne Johannessen (43) blir ny sjefredaktør i Dagens Næringsliv.

Det ble presentert på et allmøte i avisen fredag formiddag.

Hun har jobbet i avisen i over 20 år og er i dag redaktør for nyhet og dagsorden.

– Janne er en solid redaktør, som brenner for fremragende journalistikk med høyt presseetisk nivå. Hun er tydelig, flink med folk og ivrig etter å skape resultater, sier styreleder i DN og konsernsjef i NHST, Trond Sundnes.

Johannessen overtar sjefsstolen etter Amund Djuve, som i vår annonserte at han går av som sjefredaktør og administrerende direktør i DN for å bekle rollen som konserndirektør for publikasjoner i NHST Media Group.

Djuve hadde da hatt redaktørjobben i hele 22 år.

Siden den gang ble først Johannessen stedfortreder, men hun gikk ut i mammaperm og de siste månedene er det Tinna Gudmundsdottir som har vært konstituert i rollen.

– Det er en ære å få lede Norges dyktigste og mest hardtslående redaksjon. Ingen er bedre enn DN til å avsløre ulovligheter og maktmisbruk, og ingen har vunnet flere priser for kritisk og undersøkende journalistikk, sier Johannessen.

– Mitt mål er at vi skal sette dagsorden oftere og lage innhold som treffer flere. Ingen økonomi- og samfunnsinteresserte nordmenn bør være i tvil om at Dagens Næringsliv er landets aller viktigste avis, slår hun fast.

Dagens Næringsliv opplever betydelig vekst og satte nylig rekord med et opplag på 95.000.

Avisen omsetter for omkring 550 millioner kroner.

– Dagens Næringslivs visjon er «Elsket og fryktet». Jeg vil jobbe for at vi skal bli elsket av enda flere, og enda mer fryktet av folk som har noe å skjule, sier den nye sjefredaktøren.

Johannessen er for tiden i foreldrepermisjon. Hun vil tiltre stillingen 2. mai neste år.

Powered by Labrador CMS