Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted svarer etter kontroversen med Dagens Media.
Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted svarer etter kontroversen med Dagens Media.

MENINGER:

Jeg burde ikke reagert slik jeg gjorde

«Jeg vil fortsette å vise journalister tillit, og ønsker at de skal kunne vise meg tillit tilbake», skriver Kristin Skogen Lund.

Publisert

Denne kommentaren ble først publisert hos Dagens Media, men er gjengitt med tillatelse.

Et intervju jeg gjorde denne uken med Dagens Media, resulterte i en sak om sparetiltak i Schibsteds nyhetsdivisjon. Det var åpenbart uheldig, fordi nyheten skulle deles med de ansatte på et allmøte dagen etter.

I etterkant har Dagens Media-redaktør Linnéa Kihlstrøm sådd tvil om mitt syn på presseetikken og journalistikkens regelverk.

Det som skjedde var at journalisten og jeg hadde et lengre intervju hvor vi blant annet kom inn på medieøkonomi. Jeg svarte i generelle vendinger, og spurte når intervjuet skulle publiseres. Journalisten svarte at intervjuet skulle publiseres senere i uken, og altså etter det planlagte allmøtet. Jeg valgte da - som kontekst - å fortelle at Schibsted vil komme med mer informasjon om medieøkonomi dagen etter.

Selvfølgelig var Dagens Media i sin fulle rett til å publisere dette. Bare redaktøren bestemmer når og hvordan opplysninger presenteres.

Og like selvfølgelig syntes jeg dette var uheldig. Aller mest fordi de ansatte i Schibsteds nyhetsdivisjon og mediehus fikk vite på denne måten, at det annonserte allmøtet skulle handle om sparetiltak. Derfor reagerte jeg sterkt og forhastet. Det var galt.

Jeg ønsket å være åpen og vise tillit, slik jeg alltid ønsker som menneske og leder. Burde jeg gitt journalisten denne informasjonen? Nei. Sett i ettertid er det klart jeg ikke burde det, akkurat som jeg ikke burde reagert slik jeg gjorde.

Jeg vil fortsette å vise journalister tillit, og ønsker at de skal kunne vise meg tillit tilbake. Men jeg skal bli flinkere til å sette grenser for hvor langt åpenheten skal strekke seg. Det er nok best for begge parter.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS