Den nye Ung-redaksjonen i Fædrelandsvennen: Martine Hultin Holte (18, f.v.), Joel Nziza (19), Christina Østtveit (32, teamleder), Erik Heimdal (23) og Selma Sofie Eikeland (21).
Dette er den nye Ung-redaksjonen i Fædrelandsvennen. Fra venstre: Martine Hultin Holte (18), Joel Nziza (19), Christina Østtveit (32, teamleder), Erik Heimdal (23) og Selma Sofie Eikeland (21).

Fædrelandsvennen oppretter ung-redaksjon - 4000 skoleelever får abonnement 

– Dette er den mest spennende satsingen vår på lenge, sier sjefredaktøren. 

Publisert Sist oppdatert

Fædrelandsvennen trapper opp satsingen mot unge lesere og oppretter en egen ung-redaksjon. 

Samtidig har avisen fått på plass finansering som sørger for at 4000 elever i videregående skole i Kristiansand får abonnnement på avisen, skriver Fevennen.

Christina Stenbek Østtveit (32) leder den nye redaksjonen, som består av fire journalister: Martine Hultin Holte (18), Joel Nziza (19), Selma Sofie Eikeland (21) og Erik Heimdal (23).

– Vi vil nå ut til yngre lesere og har som mål å øke engasjementet for det som skjer i lokalsamfunnet. Vi ønsker å oppfordre elever til å ytre seg. Dette er en veldig stor satsing i Fædrelandsvennen, sier Stenbek Østtveit.

Også sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad, er entusiastisk. 

– Å få oppmerksomhet blant dagens ungdommer er krevende, og vi er mange i mediebransjen som jobber med dette. Skal de bli engasjert i samfunnet, må de ha tilgang på nyheter. Vi tror at hvis ungdommer i Kristiansand leser Fædrelandsvennens saker, vil de engasjere seg. Dette er den mest spennende satsingen vår på lenge, sier Ljøstad.

Skole-abonnementene finansieres av lokalt næringsliv og stiftelser i byen. 

– Vi må lære ungdommene at journalistikk koster penger. Her har vi fått til en god løsning, både for oss og elevene, sier Ljøstad.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS