Årets avistegning gikk til Christian Bloom (VG Helg). Han fikk prisen delt ut av juryleder Sarah Sørheim (nyhetsredaktør, NTB) på Medieleder 2021.
Årets avistegning gikk til Christian Bloom (VG Helg). Han fikk prisen delt ut av juryleder Sarah Sørheim (nyhetsredaktør, NTB) på Medieleder 2021.

Dette er kåret til «Årets avistegning»

VG Helgs Christian Bloom stakk av med den gjeve prisen.

Publisert Sist oppdatert

Christian Bloom har blitt tildelt prisen «Årets avistegning» for tegningen «World War C».

Prisen ble delt ut ved åpningen av konferansen «Medieleder 2021» mandag, på det som er Pressefrihetens dag.

I likhet med mange av de 90 innsendte bidragene til kåringen, er vinnertegningen knyttet til pandemien.

«Mange har tegnet koronaviruset som en jordklode. Viruset kjenner ingen landegrenser og trusselen er global. Men årets vinner gjorde det først. Og er av dem som har gjort dette best», heter det i juryens begrunnelse.

«Gjennom farge- og metaforbruk har Bloom klart å «fange den følelsen av undergang og dommedag som mange av oss har kjent på det siste året», heter det videre i jurybegrunnelsen.

Christian Bloom fikk overrakt prisen fra juryleder Sarah Sørheim, nyhetsredaktør i NTB. Hun er imponert over kvaliteten på bidragene og nivået til norske avistegnere.

Juryen har bestått av Sarah Sørheim, (NTB, juryleder, NRs representant), Hege Ulstein (Dagsavisen, NJs representant), Stig Jakobsen (iSteinkjer/iTromsø, MBLs representant) og Bianca Boege (Avistegnernes Hus, avistegnernes representant).

Powered by Labrador CMS