Cathrine Fossum, programleder og nyhetsanker i TV 2.
Cathrine Fossum, programleder og nyhetsanker i TV 2.

Pressepodden

– Å være deltaker i noe var veldig utfordrende

Cathrine Fossum er for de fleste et kjent fjes fra TV 2 Nyheter og God Morgen Norge. I ny rolle som reality-deltaker har hun denne høsten måttet lyve på TV.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er nok meg selv, både som nyhetsanker og som programleder eller realitydeltaker, sier Cathrine Fossum.

Pressepodden møter henne i studioet til God Morgen Norge på Aker brygge i Oslo - der hun akkurat nå jobber som programleder.

Der er hun på utlån fra jobben som nyhetsanker på TV 2 Nyheter. I høst har dessuten mange sett henne på skjermen i TV 2-programmet «Forræder».

– Å være deltaker i noe var veldig utfordrende, sier hun, og peker blant annet på det å miste kontrollen og at ting er i opptak istedenfor direkte.

I programmet er det 20 deltakere som skal spille ut hverandre. Fossum var en av dem som fikk rollen som forræder, som innebar å måtte lyve til de andre deltakerne.

– Ikke være redd for å ha det litt morsomt

Hun mener journalister, redaktører og programledere ikke skal trenge å ta seg selv så høytidelig.

Om hun skal være med på flere reality-program er hun mer usikker på.

– Det er mange ting jeg ikke ville vært med på, men jeg tror ikke man skal være redd for å ha det litt morsomt og leke litt. Jeg tror ikke det går utover troverdigheten, så lenge det er innenfor skikkelige rammer og former, sier hun.

Det var nettopp de tydelige rammene og at konseptet var nytt som gjorde at hun ble fristet til å være med.

Klarer å skille rollene

I ettertid tror hun publikum klarer å skille mellom reality-deltaker-Cathrine og rollen hennes som nyhetsanker og programleder.

– Jeg slutter jo ikke å gjøre jobben min på en ordentlig måte, selv om jeg har vært med på noe som har vært litt underholdende.

Hun sier hun bare har fått positive tilbakemeldinger på programmet, selv om hun har vært bekymret siden innspillen i mars til programmet gikk på lufta i høst.

– Jeg tenkte,« å guri malla hvordan skal dette gå», jeg skal drive å dolke folk i ryggen på TV, sier hun, men legger til at det er tydelig at det bare er et spill.

I Pressepodden forteller hun hvordan spillet foregikk, den ene små-kritiske tilbakemeldingen hun har fått og hvilken ny rolle seerne får se henne i til våren.

-------------------

For ordens skyld: Kristine Sterud har i perioder jobbet samtidig med Fossum på TV 2 Nyhetskanalen mellom 2018-2021. Fossum var nyhetsanker, mens Sterud var deskreporter og planlegger.

Powered by Labrador CMS