Bjørnar Brechan mener politiets innlegg bare er fine ord.
Bjørnar Brechan mener politiets innlegg bare er fine ord.

MENINGER:

Det er mer regel enn unntak at Operasjons­sentralen ikke svarer når vi ringer

«Det er såpass at det noteres i logger og overleveringer dersom politiet Øst faktisk svarer.», skriver Bjørnar Brechan i NRK Oslo og Viken.

Publisert Sist oppdatert

«Det er ikke slik at vi stenger pressetelefonen ved operasjonssentralen», skriver politiinspektør Trond Arvid Olsen politiinspektør og fungerende leder av Felles enhet for operative tjenester i Øst politidistrikt.

Han skriver det som et svar på et innlegg fra redaktøren i Eidsvoll Ullensaker blad. I innlegget fra redaktøren kritiseres politiet for å be om at henvendelsene i større grad skulle rettes til den enkelte politistasjon og ikke så ofte til Operasjonssentralen.

«Det er ikke slik at vi stenger pressetelefonen ved operasjonssentralen», skriver politiinspektøren. Fra vårt ståsted vil vi legge til…. «vi lar bare være å ta den når den ringer.».

I vår redaksjon er det mer regel enn unntak at Operasjonssentralen ikke svarer når vi ringer. Det er såpass at det noteres i logger og overleveringer dersom politiet Øst faktisk svarer.

Det ser jo fint ut når Olsen skriver at kommunikasjon med innbyggerne gjennom mediene er høyt prioritert i Øst politidistrikt, men jeg har vanskelig for å tro det er sant. All praksis viser det stikk motsatte.

Vi har eksempler på dobbeltdrap politiet Øst ikke fant det nødvendig å informere om før etter mange timer. For noen år siden skulle vi sjekke en trafikkulykke med påfølgende stengte hovedveier og vi fikk svar om at det ikke er noe og etter litt flere spørsmål, at det kan da ikke være interessant.. Rekken med eksempler kan bygges ut.

Jeg vet ikke hvor mange møter jeg opp gjennom årene har vært med på mellom media og politiet, men det er mange, og ingen av møtene på politihuset i Ski har gitt nevneverdige resultater. Det får meg til å tvile på om det er noe mer enn fine ord.

Men om dette nå er uttrykk for en ny retning og en annen prioritering så skal jeg være den første til å både juble og rope hurra, men inntil vi ser noen endring så tror jeg fortsatt at: «Media er viktig kanal for politiet for å nå fram til innbyggerne med informasjon som kan bidra til å forebygge og bekjempe kriminalitet. Politiet er opptatt av å ha et godt samarbeid med mediene, med høy grad av tillit. Tillit skapes gjennom det daglige arbeidet, og ved å sørge for at vi er så åpne og så tilgjengelige som vår kapasitet tillater.», bare er fine ord uten innhold.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS