Nyhetsredaktør Trond Olav Skrunes i Bergens Tidende.

Koronapandemien herjer Bergen igjen. Derfor har BT tatt redaksjonelle grep

– De kaster seg bare rundt, står på og jobber overtid, sier en imponert Trond Olav Skrunes om sine medarbeidere i Bergens Tidende.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Bergens befolkning lever for tiden under strenge smitteverntiltak, grunnet den nye omikron-varianten av koronaviruset.

I Bergens Tidende (BT) har de på kort tid tilsidesatt store ressurser for å klare å dekke den nye situasjonen på best mulig måte.

Blant annet har BT delt redaksjonene i mindre grupper, og medarbeidere fra ulike avdelinger delegeres til å jobbe med koronastoffet.

Det forteller nyhetsredaktør Trond Olav Skrunes.

– Koronaen overtar alt, og vi har koblet på mange flere journalister enn dem som til vanlig jobber med helse. Da er det viktig med tydelig ledelse og at alle vet hva vi jobber med, sier Skrunes til Medier24.

Og fortsetter:

– Det er også viktig at det er forståelse for at man kan bli kastet inn i koronaarbeidet, selv om man til vanlig jobber med økonomi, kultur eller sport. Det handler om å prioritere i redaksjonen.

– Formidable lesertall

Skrunes mener BTs ansatte har tatt utfordringene som den nye hverdagen bringer med seg på strak arm.

Han sier han er blitt imponert over medarbeidernes arbeidsinnsats.

– Selv om det sikkert ikke er unikt for BT, er det utrolig imponerende å se på når folk skrur på bryteren igjen. De kaster seg bare rundt, står på og jobber overtid. Det er masse kapasitet og dedikasjon til jobben.

Nyhetsredaktøren forteller samtidig at leserne tydelig er interesserte i pandemistoffet som BT lager for tiden.

– Lesertallene er helt formidable. Det er den store saken nå. Vi er tilbake på nivået vi var i starten av pandemien, sier han.

Tross den gode arbeidsmoralen og mottakelsen stoffet har fått hos leserne, erkjenner Skrunes at mange av BTs ansatte er lei av pandemien nå.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er kjipt. I likhet med alle andre, ønsker også vi å få tilbake hverdagen nå, og ikke måtte tenke smittefare, sier han.

– Den største forskjellen

Den økte koronasmitten har også tvunget mange av BTs ansatte tilbake på hjemmekontor.

Likevel tilrettelegges det for at noen kan være til stede i redaksjonens lokaler i Media City Bergen.

– Vi har sagt at behovene styrer det. Det er en viss bemanning på kontoret, men om man ikke har behov for å være der, blir man i utgangspunktet hjemme, sier Skrunes.

Han understreker at behovene både kan være av faglig art, sågar som praktisk.

– Vi er ikke superstrenge, men vi er færre på jobb. Da får vi ned antallet som reiser kollektivt, selv om vi har god plass i Media City. Vi kan være langt flere på kontoret enn nå, uten å sitte oppå hverandre.

På spørsmål om hvordan koronadekningen er annerledes nå, sammenlignet med tidligere i pandemien, peker Skrunes på at alle journalistene har opparbeidet seg større kompetanse om pandemien.

– Kompetansen er ikke bare større blant spesialistene, helsejournalistene, men også betydelig større generelt, blant hele redaksjonen. Alle har på et tidspunkt jobbet med korona.

– Det er den største forskjellen sammenlignet med hvordan ting var for et halvt år siden, sier Skrunes til slutt.

Powered by Labrador CMS