Maren Sæbø er like lite begeistret for snø nå, som hun var i påska i 1979.

Påskepraten

Maren Sæbø har BBC på hytta, men et anstrengt forhold til snø: – Det er mer enn tredve år siden jeg hadde ski på beina

Påskeferien vil hun helst bruke til hagearbeid, svømming eller podkast.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

I dag møter vi frilansjournalist og redaktør i Bundu, Maren Sæbø.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Jeg tar med meg bøker og rapporter jeg skulle ha lest på toget til Åndalsnes, så sitter jeg i Romsdalen og ser på fjell. Det er mer enn tredve år siden jeg hadde ski på beina, ingen god opplevelse. Prøver å unngå snø. Men er vi heldig blir det mildt nok til litt hagearbeid, både på Grorud og i Romsdalen.

– Når finner du roen på ferie?

– Ved å klarte opp på et fjell eller ta en lengre svømmetur, begge deler er dessverre utelukka i påsken om jeg er i Norge, men jeg var nylig i Sør-Afrika og tok den svømmeturen.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg konsumerer fryktelig mye internasjonale nyheter, og har BBC på hytta. Når jeg skal ta en pause konsumerer jeg gjerne historiepodkaster, med litt ondskap i bunn, som Unobscured, eller Tenfold more wicked. I feriene går det også mye i podcaster med endeløse sidesprang, slik som Pirate History Podcast. Det ligger lite fantasy eller historiske drama på strømmetjenestene jeg ikke har sett, så denne påsken skrur jeg av og leser bøker i stedet. Der går det også i mye historisk drama, og så er jeg halvveis gjennom katalogen til årets Nobelvinner Abdulrazak Gurnah. Man kan lukte Østafrikakysten av noen av bøkene hans, og alle trenger litt kardemomme i hverdagen.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– For meg som har blikket utover, domineres det sjølsagt av Ukraina. Jeg har skrevet om mer eller mindre obskure kriger i årevis, og er glad for at vi endelig tar en på alvor og dekker det skikkelig. Jeg håper vi lærer noe som stand, og tar med det vi lærer videre når vi skal dekke andre kriger, som for de det gjelder er minst like brutale og eksistensielle.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Vi blir nok ikke ferdige med Ukraina, men jeg gjentar ønsket mitt, jeg håper den dekningen vi nå har av krigen der, og flyktningestrømmen, gir oss en økt forståelse av krig og flyktningestrømmer andre steder. Jeg håper vi fortsetter å interessere oss for krigens folkerett og internasjonale systemer og organisasjoner. Her hjemme vil også flyktninger være en historie vi skriver mye om i år, det kommer ukrainere til de fleste av landets kommuner i løpet av året, det har vi nok ikke vært forberedt på. Det betyr at mye skjer fort og at det er mye penger involvert, i tillegg til at dette også er et menneskelig drama. Flyktningene vil prege journalistikken i hele landet.

Powered by Labrador CMS