Johan Prestvik er ny gravesjef i Trønder-Avisa
Johan Prestvik er ny gravesjef i Trønder-Avisa

Trønder-Avisa satser på gravejournalistikk: Johan Prestvik blir gravesjef

Nå skal vi ikke lene oss på smittetall og konferanser lenger, men sette dagsorden selv, sier Johan Prestvik.

Publisert

(STEINKJER): Trønder–Avisa vil satse på undersøkende journalistikk, og ansetter Johan Prestvik som gravesjef i avisen. Prestvik kommer fra stillingen som desksjef.

– Det henger mye sammen med at Tore Vikan nå kommer fra Steinkjer–Avisa for å effektivisere papirproduksjonen til konsernet. Så har Johan vært desksjef i halvannet år. Siden de to rollene er ganske like, har vi nå et rom for å tenke nytt, sier sjefredaktør Sivert Rossing til Medier24.

– Rett vei å gå

Han legger til:

– Vi har hatt en strategiprosess og en av tingene som kommer opp innad i redaksjonen er at vi må ha et klarere fokus på undersøkende journalistikk. Det er to prosesser som passer bra sammen, som gjør at vi nå kan satse på det, sier han.

Sjefredaktør Sivert Rossing og ny gravesjef Johan Prestvik
Sjefredaktør Sivert Rossing og ny gravesjef Johan Prestvik

Prestvik skal i sin nye rolle sørge for at det blir en større bevisthet rundt dagsordensettende journalistikk i hele redaksjonen.

– Jeg synes dette er rett vei å gå. Vi har vært i kontinuerlig omstilling etter at vi ble partneravis i Amedia. Vi har blitt veldig god på den løpende nyhetsdekningen, og vi ser at den dagsordensettende journalistikken er noe vi kan bli bedre på, sier Prestvik til Medier24.

– Jeg tror det er bra for avisen hvis vi kan heise den fanen høyt at vi er de som ser makten i kortene. De siste to årene har vært preget av korona og hjemmekontor, og det løpende nyhetsbildet har vært så dominerende. Nå skal vi ikke lene oss på smittetall og konferanser lenger, men sette dagsorden selv, sier Prestvik.

Mål om SKUP-rapporter

Den nye gravesjefen skal fungere som både en gravejournalist, og en pådriver for at andre skal grave.

– Målet er at vi skal ta oss mer tid til å gå dypere inn i nyhetsmaterien, istedenfor å bare hoppe videre til neste nyhet. Så skal jeg være pådriveren, sier han.

Planen er at alle journalistene skal kunne gå dypere i saker.

– I de store avisene er en graveavdeling noe eget. Men vi må kunne drive undersøkende journalistikk i alle de temaene vi dekker. Tilnærmingen skal være slik at vi skal få alle som vil til å drive med gravejournalistikk innimellom, sier Rossing.

Og han forteller at de har flere ambisjoner knyttet til satsingen.

– Det skal være et mål å ha en SKUP-rapport og to bidrag til den trønderske Journalistprisen hvert år. Og ikke fordi prisene er det viktigste, men det er viktig å sette seg noen ambisjoner, sier han.

Powered by Labrador CMS