Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen.

Skal ta Baneheia-evaluering til styret i Presseforbundet

Flere har bedt om selvransakelse av pressen i Baneheia-saken. Nå skal Presseforbundet ta saken opp i styret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den siste tiden har flere tatt til orde for at pressen må gjennomgå sin dekning rundt Baneheia-saken knyttet til at Viggo Kristiansen har fått saken gjenopptatt.

Under Arendalsuka sa politisk kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein, fra scenen at hun håpet presseorganisasjonene sørger for selvransakelse av pressens dekning.

Ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland, har kalt Baneheia–saken en skamplett i norsk pressehistorie.

Vil løfte til styret

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, sier til Medier24 at oppfordringen er interessant.

Nå vil hun ta med saken til behandling i det neste styremøtet i presseorganisasjonen.

– Da er det slik at vi må vurdere dette grundig, ikke bare om vi skal gjennomgå dette, men også hvordan vi skal gjøre det, sier hun og legger til:

– Da er det naturlig å løfte dette til styret i Presseforbundet, og vi kommer til å ta opp dette i møtet vi har i september, sier hun.

Hun er klar på at hun ikke vil forskuttere hva de kommer til å innstille på.

– Det spørsmålet som reises er såpass viktig at vi bør diskutere det grundig, sier Floberghagen.

– Skal ta anledningen

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, er positiv til diskusjonen.

– Vi er enige i at vi bør se nærmere på Baneheia–saken. Men hvilken form dette skal ta vil vi gjerne diskutere nærmere, sier hun til Medier24.

Hun forteller at Norsk Redaktørforening skal ha et strategiseminar uken før styremøtet til Norsk Presseforbund, og at de da ønsker å ha dette som tema.

– Og så synes jeg det er veldig bra at vi får så tydelig beskjed fra personer som har fulgt saken tett og som kjenner til den. Jeg er enig i at det er et behov for selvransakelse, og den anledningen skal vi ta, sier hun og legger til:

– Vi har en god tradisjon for å gå inn i saker og temaer i etterkant. Det ferskeste eksempelet er Kildeutvalget i 2019. Men så må vi huske at denne saken startet for 22 år siden, selv om det er dekning de siste årene som også må gjennomgås.

– Og så håper jeg at dette er en mediedekning det vil bli forsket på, sier Kjelling Nybø.

Powered by Labrador CMS