Sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie

Dyrebeskyttelsen nektet Oppland Arbeiderblad tilgang til landsmøte

Organisasjonen nektet å oppgi tid og sted for landsmøtet til avisen. Pressetopp Arne Jensen mener det er uklokt og lite gjennomtenkt.

Publisert Sist oppdatert

I helgen avholdt Dyrebeskyttelsen landsmøte. I den forbindelse ønsket Oppland Arbeiderblad å være til stede, men organisasjonen nektet å oppgi tid og sted. Det skriver avisen selv.

Avisen fikk heller ikke lov til å intervjue styreleder og daglig leder i forbindelse med landsmøtet. Det ble begrunnet med personvernhensyn og at landsmøtet var for medlemmer.

Oppland Arbeiderblad har den siste tiden dekket en stor katteskandale i Dyrebeskyttelsen i Gjøvik og Toten. I et lite lokale som fungerte som mottaks og karantenestasjon for katter, ble det funnet 17 døde katter, 47 måtte avlives og et ukjent antall syke og vanskjøttede katter måtte reddes ut.

Styrelederen og varamedlemmet til sentralstyret til hovedorganisasjonen er siktet for grove dyrevelferdsbrudd.

På landsmøtet skulle det blant annet diskuteres om den lokale avdelingen skulle legges ned og alle midlene skulle tilbake til hovedorganisasjonen.

– Et halvt år etter at tragedien ble oppdaget, mener de blant annet fortsatt at sjokket og sorgen er så stor at vi ikke får lov å snakke med noen i lokalavdelingen. Vi får heller ikke opplyst hvem som har sittet i styrer og heller ikke kunnet få innsyn i årsregnskap og årsberetninger, papirer som avdelingen ikke leverte til Brønnøysund, sier sjefredaktør i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie til Medier24.

Han påpeker at det i de etiske retningslinjene til Dyrebeskyttelsen heter at de skal være åpen og at media når som helst skal få innsyn i organisasjonenes aktiviteter.

– Vi oppfatter at de ikke er det og vi har skrevet om det.

Seniorrådgiver i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, reagerer på at OA blir nektet inngang.

– For store landsomfattende organisasjoner er jo det vanlige at landsmøtene er åpne, i det minste for presse, slik at innholdet i debatter og vedtak kan formidles fritt, sier han til Oppland Arbeiderblad.

Han mener det fremstår som særdeles uklokt og lite gjennomtenkt.

–En slik behandling vil kunne bidra til ryktespredning, bruk av anonyme kilder med egne agendaer og vanskeligheter med å få fram verifiserbar og korrekt informasjon om saken, sier Jensen.

Powered by Labrador CMS