Tirsdagens Debatten-sending ble årets nest mest sette hittil. Tall som Medier24 har fått tilgang til viser at totalt 619 000 så sendingen linært og i NRK TV.
Samtidig forventer NRK at tallene vil øke noe den neste tiden.
Seerne fikk se Dagbladets musikkanmelder, Anders Grønneberg, spise pannekaker med biter av Tix’ pannebånd i seg. Det hadde han lovet at han skulle gjøre dersom artisten vant Melodi Grand Prix.
Programleder Fredrik Solvang gleder seg over tallene.
– Det er kjempehyggelig. Selv om det var mye show og spising av pannebånd, forteller det at unge er samfunnsengasjerte, bare temaet og innpakningen er riktig, sier Solvang til Medier24.
– Gårsdagens debatt var blant de mer absurde. Hvordan er det å lede noe slikt?
– Først og fremst er det gøy, og det viser at redaksjonen vår er åpne for det aller meste, og at vi har få sperrer. Egentlig er det et uttrykk for at vi tenker at vi kan gjøre «alt» så lenge det har en kjerne av alvor ved seg, og samfunnsrelevans.
– Visste han var mann av sitt ord
På spørsmål om han ble overrasket over at alle aktørene ønsket å stille til debatt, og at Grønneberg faktisk spiste pannebåndet, sier Solvang:
– Jeg ble ikke direkte overrasket. Jeg kjente til Grønneberg litt fra før av og visste at han var en mann av sine ord, og at han er tøff.
– Litt mer overraskende var det kanskje at vi fikk dem begge to til å stille opp mot hverandre, sier Solvang.
Etter sending har debattlederen også fått tilbakemeldinger fra publikum, forteller han.
– Det flest har savnet er at vi ikke tok opp temaet som TIX snakket om, nemlig mental helse og språkbruk. Det er jeg klar over at vi kunne gjort, men vi måtte velge, sier han og fortsetter:
– Det var ikke så lenge siden vi hadde en debatt om mental helse blant unge, og debatten om anmelderiet og om anmelderes smak er lik folkets lå veldig i dagen.
Solvang mener det ikke ville være tid nok til å diskutere begge deler like grundig, og sier at det i fremtiden vil komme sendinger av Debatten, knyttet til mental helse.
– Kan forstå at det er frustrerende
– Enkelte var misfornøyde med at debatten ble preget av pannebåndspising og show, når man for en gangs skyld skulle diskutere kultur på TV. Hva tenker du om det?
– Jeg kan forstå at det er frustrerende for dem som har det som yrke, og som er veldig opptatt av musikk. Samtidig er det en kjennsgjerning at alle som var til stede var fornøyd med debatten som kom opp, sier Solvang.
Han også på at medienes logikk tilsier at man må ha en nyhet å diskutere, for at debatten skal bli dagsaktuell nok.
– Det er jeg sikker på at de som ville hatt en seriøs debatt om musikk ellers, er veldig klar over. Ofte må man også ty til litt show for å få oppmerksomhet rundt en slik agenda.