Magnus Aabech forlater NTB. Nå skal han bli produkteier i Amedia.
Magnus Aabech forlater NTB. Nå skal han bli produkteier i Amedia.

Magnus Aabech forlater NTB - blir produkteier i Amedia

– Jeg har hatt mange fine år i NTB, men dette var en veldig spennende mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier den avtroppende NTB-redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Magnus Aabech er ansatt som produkteier for datastøttet journalistikk og innholdstjenester i Amedia.

Aabech kommer fra en rolle som redaktør i utviklingsavdelingen i NTB, hvor han blant annet har hatt ansvar for en rekke produksjons- og overvåkningsverktøy, drevet strategi- og organisasjonsarbeid og ledet NTBs produkteierforum.

– Vi har over mange år fulgt med og latt oss imponere over arbeidet Magnus har ledet i NTB knyttet til utvikling av ulike tjenester, blant annet robotjournalistikk. Det blir en stor styrke for oss å få ham med på laget, sier nyhetsdirektør i Amedia, Jostein Larsen Østring.

Aabech skal lede et team som skal understøtte Amedias aviser og samarbeidspartnere med datastøttet journalistikk. Teamet får også ansvar for en rekke eksisterende tjenester.

– Teamet skal både kunne bistå redaksjonene når det skjer noe, slik vi for eksempel gjorde under skredet på Gjerdrum, og bygge opp mer langsiktige tjenester som enten gir journalistikk direkte til leserne eller forbedrer hverdagen for redaksjonene.

– Et eksempel på det siste er at vi under covid 19-pandemien har utviklet en tjeneste som har gitt automatiserte artikler om smittetall på kommunenivå og bydelsnivå som kunne kvalitetssikres og publiseres av redaksjonene. Pandemien har i det hele tatt synliggjort styrken som ligger i å kunne sortere relevant data og vise den frem til brukerne på en hensiktsmessig måte, sier Østring.

Magnus Aabech tiltrer i rollen 1. oktober.

– Jeg har hatt mange fine år i NTB, men dette var en veldig spennende mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Jeg gleder meg til å jobbe med alle de flinke folkene i Amedia sentralt og i redaksjonene over hele landet. Sammen skal vi løfte den digitale journalistikken i avisene videre, sier Aabech.

Powered by Labrador CMS