Konsernsjef i LL Hordaland, Terje Olsen (til venstre) og publisher Guro Valland i Hordaland. Til høyre er direktør for Mediehus i Amedia, Morten Nilsen.
Konsernsjef i LL Hordaland, Terje Olsen (til venstre) og publisher Guro Valland i Hordaland. Til høyre er direktør for Mediehus i Amedia, Morten Nilsen.

Avisa Hordaland og Vaksdalposten blir del av Amedia: – Vil bidra til å styrke journalistikken

– Vi gleder oss til å få dem med på laget, og til å styrke oss på Vestlandet, sier direktør for mediehus i Amedia, Morten Nilsen.

Publisert

Lokalavisene Hordaland og Vaksdalposten blir en del av Amedia, gjennom strategisk samarbeid fra høsten av, skriver de i en pressemelding onsdag morgen.

I praksis blir omtrent alt av systemer knyttet til drift og publisering byttet ut. Overgangen til Amedia vil skje til høsten, etter planen i månedsskiftet september-oktober.

Guro Valland, ansvarleg redaktør og dagleg leder i Avisa Hordaland, ser frem til samarbeidet.

– Vi kobler oss på en veldreven motor, som vil bidra til å styrke journalistikken og å utvikle oss kommersielt. Tilgangen til fagmiljøene er spesielt interessante for oss, sier Valland.

Og fortsetter:

– I Amedia finnes det en mengde flinke og positive folk som vi kan få god nytte av i arbeidet med å vokse videre.

Også Vaksdalspostens redaktør, Espen Hesjedal, gleder seg over avtalen.

– Som en liten avis er Vaksdalsposten helt avhengig av å ha samarbeid med større aktører. Vi får nå tilgang til mye spennende kompetanse i Amedia, som er ledende i Norge, og det ser jeg frem til, sier han.

Morten Nilsen, direktør for mediehus i Amedia, mener de to avisene vil passe godt inn i Amedia.

– Vi har flere aviser på deres størrelse og geografisk er det en god match. Vi gleder oss til å få dem med på laget, og til å styrke oss på Vestlandet, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS