Leder for SKUP, John Bones

Rekordmange avisredaksjoner på årets SKUP-liste: – Gledelig

SKUP-leder John Bones er imponert over antallet bidrag til årets SKUP. Og ikke minst antallet lokalaviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag annonserte SKUP alle de innsendte bidragene til årets SKUP-pris.

Totalt 62 bidrag skal vurderes når prisen deles ut i april.

Antallet bidrag er en kraftig økning fra foregående år, og blant de høyeste tallene gjennom prisens historie.

Kun i 2014 (64) og 2010 (67) har flere metoderapporter blitt sendt inn.

Se listen over bidrag per år nederst i saken

– Gledelig

SKUP-sjef John Bones sier til Medier24 at 62 bidrag er langt flere enn han hadde forventet.

– Jeg er imponert over det arbeidet som gjøres rundt omkring i landet i stadig flere redaksjoner. Det er tydelig at både store og små tar graving seriøst, sier han og legger til:

– Det er en del av samfunnsoppdraget vårt.

I fjor ble det debatt etter at ikke et eneste av Amedia-konsernets 80 aviser hadde levert metoderapport til prisutdelingen. I tillegg hadde ingen andre lokalaviser heller sendt inn metoderapport.

I år har ni Amedia-aviser hivd seg inn i kampen, i tillegg til Avisa Valdres. I tillegg har 68 aviser i LLA sendt inn «Den store folkevandringa» sammen med SUJO og NRK.

Dette gjør også at årets bidrag setter rekord i antall avisredaksjoner på bidragslisten, med med nærmere 100.

– Jeg synes det er gledelig at gravingen finner fotfeste i mindre redaksjoner også, og at det blir en del av det daglige arbeidet, sier Bones og legger til at det er gledelig at flere har tatt til seg budskapet fra i fjor.

– Blir fysisk

Bones forteller at juryen allerede er i gang med å lese årets bidrag. I tillegg er et par personer fra SKUP-styret også i gang med å lese igjennom, før de skal publiseres.

Det er i overkant av tre måneder til årets SKUP-konferanse går av staben. Og etter to digitale og reduserte år, er konferansen tilbake i fysisk form.

– SKUP blir fysisk. Vi planlegger ikke for noe annet i år. Og hotellet begynner allerede å fylles opp, forteller han.

Powered by Labrador CMS