Torsdag avholdt Amedia et møte hvor de lokale tillitsvalgte fikk stille spørsmål til representanter fra Amedias ledelse.
Klubbleder i Gjengangeren, Trude Brænne Larssen, var en av dem som deltok på møtet.
Hun forteller at svarene fra ledelsen var positive.
– Jeg synes det var en optimisme å spore i at vi nærmer oss en mer normalisert hverdag. Alt tyder på, slik jeg fikk forståelse av, at vi vil være tilbake i normal drift innen kort tid, og det var godt å høre, sier Larssen til Medier24.
– Litt kaotisk
Larssen opplevde også at ledelsen hørte på spørsmålene som ble stilt av klubblederne.
– Ledelsen i Amedia var lydhøre for de bekymringene som både vi som klubbledere og våre kollegaer i avisene har hatt i tiden som har gått. De var også ydmyke for innspillende på ting vi synes man kunne bli bedre på.
– Hvordan har dere opplevd kommunikasjonen fra ledelsen?
– Litt kaotisk. Det er fryktelig mye informasjon, og det er vanskelig for den enkelte medarbeider og klubbleder å få med oss alt, svarer Larssen.
Samtidig påpeker hun at ledelsen erkjenner at dette også er en læringsprosess for dem.
Avisa Oslos klubbleder, Eirik Løkkemoen Bjerklund var blant de tillitsvalgte som deltok på møtet.
Han er glad for at Amedia-ledelsen satte av tid til å svare på de ansattes spørsmål.
– Det er bra at vi hadde dette møtet, og at de satte av en time til det. Som tillitsvalgte, tenker vi at dette er en selvfølge, selv om Amedia har andre informasjonskanaler og en del å gjøre, sier han til Medier24.
Godt fornøyd med informasjonen
– Fikk du svar på det du lurte på?
– Jeg hadde bare ett spørsmål, og det fikk jeg et veldig godt svar på. Det handlet om hvorvidt ting man lokalt hadde lagret på egen maskin var utsatt for fare. Det var det ikke, sier Bjerklund.
Klubblederen er godt fornøyd med informasjonen de har fått fra Amedia.
Under et klubbmøte torsdag, fikk Bjerklund inntrykk av at kollegene hans deler hans syn.
– Det eneste noen sa, var at det kunne bli litt for mye, og at ting gikk litt i surr i forskjellige grupper på Workplace og på morgenmøtene, sier Bjerklund.
– Hva tenker klubben om at de ansattes personopplysninger kan være på avveie?
– Vi har diskutert det litt, men jeg har ikke inntrykk av at bekymringen er veldig stor. Noe av det er offentlig informasjon, som navn og adresse. Personlig har jeg også tenkt at det er vanskelig å misbruke personnummer, om man ikke også har tatt noe annet. Det meste man bruker personnummer til å legitimerer seg med, krever BankID.
– Stolt over folkene
Drammens Tidendes klubbleder, Thore Alnes, er også fornøyd med møtet.
– Det var en helt grei gjennomgang av situasjonen, slik den er nå. Jeg fikk informasjonen jeg trengte, selv om jeg ikke var til stede da vi kunne stille spørsmål på slutten, sier Alnes til Medier24.
Og fortsetter:
– Jeg opplevde svarene fra konsernet som relevante, og at jeg fikk svar på de tingene jeg lurte på.
Å produsere papiravisen har vært krevende for Drammens Tidende etter hackerangrepet, og Alnes anslår at det for øyeblikket tar fire ganger så lang tid å lage avisen som det normalt sett gjør.
Han er stolt av innsatsen som kollegaene hans har lagt ned.
– Det har vært noen skippertak og senekvelder. I DT er vi en gjeng som ønsker det beste for avisen og leserne, og vi har strukket oss langt for å få ting på plass. Vi er en gjeng i DT som vil det beste for avisens lesere, og vi har strukket oss langt få ting på plass. Jeg er stolt over folkene som går den ekstra milen for å få ut avisen, sier han.