Schibsted-bygget i Akersgata.

VG og Aftenposten-journalister må kvitte seg med aksjer: – Dette er det mest ryddige

Fristen er satt til utgangen av neste år. Ifølge Medier24s opplysninger har de ansatte i VG fått beskjed om at det ikke er en god løsning å overføre aksjene til familie for å omgå reglene.

Publisert

Alle redaksjonelt ansatte i VG må kvitte seg med sine aksjer i Schibsted nå som splitten av selskapet er et faktum, bekrefter VG-sjef Gard Steiro overfor Medier24.

Fristen for å selge seg ut er satt til 31. desember 2025. 

Tilsvarende beskjed - og frist - er gitt i Aftenposten, skrev Journalisten fredag.

Fredag ble salget av Schibsted nyhetsmedievirksomhet fullført. Nå eies Schibsted Media av Tinius-stiftelsen, mens Schibsted Marketplaces fortsetter å være et børsnotert selskap.

Journalister ansatt i Schibsted-aviser har kunnet eie Schibsted-aksjer og hatt mulighet til aksjesparing gjennom Schibsteds ESSP-program.

– Ansatte i VG har et forbud mot å eie enkeltaksjer, det er en del av vårt etiske regelverk. Det har vært et unntak for Schibsted, hvor det har vært lov å eie aksjer i eget selskap. Nå som Schibsted gjennomgår en splittelse av selskapet og nyhetsmediene blir eid av en stiftelse, så er det naturlig å fjerne dette unntaket, sier Steiro.

De ansatte i VG oppfordres til å selge unna aksjene så raskt som mulig, ifølge Medier24s opplysninger.

VG-sjefen forklarer at grunnen til at de har gitt en lengre frist, er fordi de mener det er rimelig at de ansatte får tid til å vurdere mulighetene sine, og at det kan dreie seg om store summer av de ansattes sparepenger.

Steiro begrunner avgjørelsen om salgs-beskjeden slik:

– Det handler om tilliten til journalistikken og at dekningen vår skal være uavhengig. Vi kommer til å fortsette å dekke Finn og de andre markedsplassene i VG, og da mener vi dette er det mest ryddige.

Ifølge Medier24s opplysninger har de ansatte i VG fått beskjed om at det ikke er en god løsning å overføre aksjene til barn, ektefelle eller andre - da dette kan skape tvil om VGs uavhengighet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS