Daglig leder for Podme, Kristin Ward Heimdal.
Daglig leder for Podme, Kristin Ward Heimdal.

Podme fortsetter å blø penger for Schibsted, men viser positiv inntektsutvikling

Til tross for fortsatt økonomiske tap, økte Podme inntektene med 51 prosent i 2023. – Man ser på Podme som en stor suksess, sier PodMe-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Podme, Schibsteds podkast-tjeneste, har i 2023 rapportert en inntekt på 91,1 millioner kroner, en betydelig økning fra 60,2 millioner kroner i 2022.

– Podme er fremdeles et produkt som har sterk vest i antall abonnenter. Gjennom fjoråret har vi hatt en sterk vekst i inntekter som reflekterer det, sier daglig leder og ansvarlig redaktør for Podme, Kristin Ward Heimdal.

Til tross for de økende inntektene, fortsetter Podme å vise tap. Schibsted, som kjøpte opp Podme i 2017, har hatt som mål å gjøre podkast lønnsomt, men er fortsatt et stykke unna.

Schibsted opplyser at Podme er i en investeringsfaseog forventet negativt resultat, men at de er på «riktig vei». 

Påtroppende konsernsjef Siv Juvik Tveitnes for Schibsteds nyhetsmedier har opplyst overfor Medier24 at målet er å fortsette veksten og «til slutt oppnå lønnsomhet».

Heimdal peker på at Schibsted fremdeles ser på Podme som et investeringsobjekt.

– Det tar lang tid å bygge opp et helt nytt abonnementsprosjekt. Det krever en lang horisont. Heldigvis er hovedfokuset å sikre og etablere størst mulig abonnementsabase.

Ifølge Heimdal er Podme et av Schibsteds største abonnementsprodukter. 

– Man ser på Podme som en stor suksess. PodMe blir ikke bare målt etter fiansiell verdi. Den bidrar og til viktig vekst i abonnementsbasen i Schibsted. Ikke minst blant dem unge. Over halvparten av abonnementene er under 35 år, sier Heimdal.

Podme passerte i 2022 milepælen 200,000 betalende abonnenter fordelt på Norge, Sverige og Finland. 

– Hvor mange abonnenter har dere nå?

– Jeg kan dessverre ikke gå ut med et nytt tall nå. Men vi har hatt god vekst gjennom hele fjoråret. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS