Elin Floberghagen
Elin Floberghagen

Selvmord- og spons-utvalgene legger frem sine rapporter i juni

Utvalgene som har sett på endringer i Vær Varsom-plakaten nærmer seg ferdig.

Publisert Sist oppdatert

For litt over et år siden vedtok styret i Norsk Presseforbund å sette ned to utvalg for å se på Vær Varsom-plakatens punkter 2.8 og 4.9.

Det siste halve året har de to utvalgene jobbet med sine respektive temaer, og blant annet holdt innspillsmøter.

Begge utvalgene skal legge frem sine rapporter på styremøte i presseforbundet 16. juni. Det bekrefter forbundets generalsekretær Elin Floberghagen overfor Journalisten.

Eventuelle endringsforslag til Vær Varsom-plakatens punkter blir lagt ut på høring etter at rapportene er lagt frem.

Floberghagen forteller til Medier24 at forslagene så skal ut på høring til alle medlemmene. Endringer vil tidligst bli vedtatt på styremøtet i desember.

– I ett av utvalgene vil det nok være betydelig interesse også fra andre. Og jeg håper også at rapporten og forslagene blir debattert godt i bransjen, sier hun og legger til:

– Jeg er spent på debatten. Utvalgene har jobbet grundig med dette.

«Fireni-utvalget» som har sett på VVP-punktet om selvmord, har holdt flere debatter om teamet, og vært både på konferanser og ute hos redaksjoner. Flere redaktører har gått ut og ønsket at punktet skal fjernes.

Utvalget gjennomførte også en undersøkelse blant norske medier som visste at mange medier unngår å skrive om selvmord og at mange er usikre på tolkningen av punktet.

Powered by Labrador CMS