VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

VG tar grep: Vil ha enda mer åpenhet om redaksjonelle vurderinger

– VG ønsker å være i front av utviklingen av åpenhet i journalistikken, og med dette setter vi en ny standard, sier VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Publisert Sist oppdatert

Nå har mediehuset lansert «Slik jobber vi i VG», skriver Schibsted-avisen i en pressemelding tirsdag.

Her finnes en samling av VGs initiativ for å spille med åpne kort. Her er tidligere initiativer, som rettelogg, oversikt over VGs trafikkregler, mediehusets ledelse og redaksjonelle bindinger, samlet.

VGs utviklingsredaktør Øyvind Brenne sier at all innsikt de sitter på tilsier at fremtidens brukere har forventninger om å bli forklart sammenhenger på en helt annen og mer dyptgående måte enn tidligere.

– Samtidig er vi opptatt av at brukerne i større grad skal få innsikt i de vurderingene vi gjør og de valgene vi tar. Det bygger tillit hos brukerne, som er det vi til syvende og sist lever av, sier Brenne.

– VG ønsker å være i front av utviklingen av åpenhet i journalistikken, og med dette setter vi en ny standard, legger han til.

VGs utviklingsredaktør forklarer at de tidligere har informert om valgene deres mer tilfeldig, og oftere i andre medier enn på egen plattform og overfor egne brukere.

– Det viktigste er at vurderingene der det er relevant blir tilgjengeliggjort i samme artikkel, video eller podkast. Det er jo der det store flertallet av brukerne vil få med seg informasjonen. Så samler vi vurderingene i en feed i tillegg, for økt oversikt og etterprøvbarhet, sier Brenne, og understreker at i nyhetskampen vil artikler ofte bli publisert uten at en redaksjonell vurdering er inne i saken.

Powered by Labrador CMS