TV 2.no var nede for telling i morges.
TV 2.no var nede for telling i morges.

TV 2 og flere andre nettaviser var nede for telling etter serverfeil

Flere nettaviser opplevde tekniske problemer onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Flere norske nettaviser som bruker publiseringsverktøyet Labrador, var onsdag morgen nede for telling i en lengre periode.

Blant disse var TV 2.no, Khrono, Medier24, Shifter og Journalisten. Kampanje omtalte denne saken først.

TV 2.no-sjef Derek André Bjølgerud forteller at nettsiden deres var nede i underkant av én og en halv time.

– Vi gikk så og si helt i svart, og ingen fikk lest noe av innholdet vårt. Det var relativt dramatisk i alle fall slik nyhetsbildet er nå. Behovet er stort for å få sendt ut nyheter, sier Bjølgerud til Medier24.

– Ikke gøy når det skjer

– Hva ville dere gjort om årets største nyhet kom nå?

– Vi hadde nok pushet og sendt folk videre til TV 2 Nyhetskanalen. Vi er heldige som har en alternativ plattform, sier Bjølgerud.

Khrono-redaktør Tove Lie forteller at nettsiden deres var nede, og at de ikke hadde mulighet til å publisere saker eller sende ut nyhetsbrev i perioden.

– Det er slikt som kan skje, men det er relativt sjelden det skjer for oss. Vi har vært veldig forskånet fra slikt, men det er ikke gøy når det skjer, og det tror jeg ikke de som sitter med Labrador hos Publish Lab synes heller, sier Lie til Medier24.

Og fortsetter:

– Vi har i det minste fått veldig god informasjon underveis om hva som har skjedd.

– Kunne vært verre

Også gründeravisen Shifter ble påvirket av de tekniske problemene onsdag formiddag.

Nyhetssjef Magnus Harnes forteller at de gikk rett i praksis modus for å kunne gjøre andre ting som ikke er styrt av Labrador.

– Vi benyttet Facebook for å informere leserne. Så har vi heldigvis også podkast-prosjekter vi kunne holde på med som ikke er under Labrador, sier Harnes til Medier24.

– Opplevde dere det som dramatisk?

– Vi trodde ikke det ville gjøre et så stort innhugg i trafikken. Det hadde vært kjipere om det traff på et dårligere tidspunkt. Vi har noen saker i banken som er kule, og det hadde vært kjipt om det traff da de ble publisert. Så det kunne vært verre, svarer Harnes.

– Ble dere på et tidspunkt stresset for at dette vil ta tid?

– Egentlig ikke. Vi valgte å legge godviljen til og tenke at de ordnet opp i dette.

Problemer med servere i utlandet

Administrerende direktør i PublishLab, Jon Reidar Hammerfjeld, forteller at nedetiden skyldes en hendelse hos selskapets serviceleverandører.

– Det har skjedd en hendelse hos dem, og det er ennå ikke bekreftet hva som skjedde, men de tok ned serverne i alle sine land. Da mistet de kontakt med serverne sine i Tyskland, Frankrike og England, sier Hammerfjeld til Medier24.

Ved 12:15-tiden onsdag, skal problemene være fikset, forteller han.

– Alt skal være operasjonelt nå. Det har vært litt ustabilt for noen kunder og noen servere, men jeg tror alt skal være i orden nå.

– Hva gjør dere for å unngå at det skal skje igjen?

– Vi er allerede i ferd med å lage en fjerde kopi hos en annen serverleverandør, som det jobbes med å gjøre produksjonsklar. Da kan vi bytte leverandør raskt, om noe skulle skje. VI håper å få den klar til neste år, sier hammerfjeld.

Powered by Labrador CMS