Tore Strømøy er kjent fra NRK og «Tore på sporet», men har også drevet avisen Frøya.no. Nå selger han seg ut. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
Tore Strømøy er kjent fra NRK og «Tore på sporet», men har også drevet avisen Frøya.no. Nå selger han seg ut. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Tore Strømøy selger seg ut av lokalavis - nå blir Polaris eneeier

– Jeg ser at inntektene ikke holder slik vi driver i dag, sier den tidligere NRK-profilen, som også slutter som ansvarlig redaktør i Frøya.no.

Publisert Sist oppdatert

Mangeårig NRK-profil Tore Strømøy selger alle sine aksjer i avisen Frøya.no til Polaris Media Midt-Norge AS (PMMN). Konsernet blir dermed eneeier i lokalavisa.

Strømøy gir seg også som ansvarlig redaktør i avisen. Den rollen skal herretter fylles av Lena Jørgensen. Det skriver selskapet i en presssemelding.

Strømøy har vært hovedeier i selskapet helt siden oppstarten for elleve år siden, men gleder seg over at Polaris Media nå tar over avisen.

- Dette er en gledelig dag for meg, siden vi med dette sikrer at Frøya.no får leve videre som selvstendig lokalavis. Det har vært mange tøffe og slitsomme år, sier Tore Strømøy.

Han forteller at avisen de siste årene har hatt to heltidsansatte, hvilket har vært tøft for økonomien.

– Jeg ser at inntektene ikke holder slik vi driver i dag. I tillegg har jeg kjent på at elleve år som ubetalt redaktør, på vakt 24 timer i døgnet 365 dager i året, begynner å ta på. Å jobbe gratis i avisa sommerferiene, har vært slitsomt. Jeg har savnet å ha litt fri.

Også direktør i Polaris Media Midt-Norge, Henning Johansen, er svært godt fornøyd med at handelen nå er sluttført.

- Vi er imponert over den sterke leseroppslutningen Frøya.no har lyktes med å oppnå. Vi håper og tror at vi kan bidra til videre redaksjonell utvikling av nettavisa og at vi i tillegg kan skape inntekter som legger grunnlaget for en sterkere økonomi, sier Johansen.

OG legger til:

– Frøya er et meget spennende område med eventyrlig industriutvikling og befolkningsvekst.

Powered by Labrador CMS