Stortinget.

Syv av ti stortings-representanter har svekket tillit til mediene

I en undersøkelse fra NRK mener 80 prosent av stortingspolitikerne at media er mer opptatt av person enn sak. 

Publisert Sist oppdatert

NRK har spurt de folkevalgte på Stortinget hva de tenker om media. Der svarer syv av ti at de har fått svekket tillit til media de siste fem årene.

Det var 102 av de 169 folkevalgte som svarte.

Undersøkelsen viser også at 80 prosent av de spurte mener at media er mer opptatt av person eller sak. I tillegg svarer 43 prosent at de er litt eller helt uenig i påstanden om at den politiske dekningen fokuserer på saker som er relevante for offentligheten.

Ni av ti svarte at mediepresset gjør at viktigste stemmer vegrer seg for å gå inn i poltikken.

Stortingspresident Masud Gharakhani (Ap) sier til NRK at tematikken er interessant.

– Det forteller om en tid hvor det har vært ganske krevende saker som ikke handler om politikk. Jeg sier alltid at vi som er så privilegerte og sitter på stortinget, må tåle å bli stilt vanskelige spørsmål, sier han og legger til:

– Samtidig er det slik at for de som blir berørt, så vet man at det er ganske tøft å stå i. En del spisse overskrifter kan også føre til at det går utover familien, som er ganske tungt.

Undersøkelsen kommer etter et par år med flere politikerskandaler. De siste to årene har pendlerboliger, habilitet, aksjer, masteroppgaver og anklager om metoo preget den politiske journalistikken. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS