Nyhetsredaktør i Sunnmørsposten, Sindre Halkjelsvik

Tar over sjefsrollen i Sunnmørsposten: – Har fulgt meg nesten hele livet

Etter 18 år i avisen, går Sindre Halkjelsvik inn i rollen som sjefredaktør. 

Publisert

Torsdag ble det kjent at nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik tar over sjefsstolen i Sunnmørsposten når redaktør Hanna Relling Berg gir seg til høsten. Hun har vært redaktør i avisen i 17 år og går av med pensjon. 

– Sunnmørsposten har fulgt meg nesten hele livet, helt siden kjøkkenbordet i barndommen. Og helt siden jeg kom hit for 18 år siden har jeg vært både journalist, vaktsjef og nyhetsredaktør. Jeg har vært med på nedturer, finanskrise og nedbemanning, og jeg har vært med på oppturer, vekst og oppbemanning. Det føltes rett og slett naturlig å gjøre seg tilgjengelig for denne rollen, sier han til Medier24. 

– God skole

Relling Berg har vært i avisen siden 1985, og vært Halkjelsviks sjef i nesten hele hans tid i avisen. 

– Hanna har vært en god læremester. Jeg har sagt til alle at Hanna har en mild autoritet i lederrollen sin, og har gitt stort rom for oss mellomledere til å ta beslutninger som er bra for avisen. Og det har vært en god skole å gå i, sier Halkjelsvik.

Han legger til at Relling Berg også har vært synlig nasjonalt, og var den som signerte den nye redaktørplakaten i rollen som styreleder i Norsk Redaktørforening i 2019.

– Hun har vært en nasjonal kapasitet, og så skal jeg jobbe for å fylle den rollen hun har hatt og det hun har stått for.

Nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik har jobbet under Hanna Relling Berg i 17 år.

– Stor optimisme

Og Halkjelsvik sier avisen har vært i solid digital vekst de siste årene. Ved siste fremlegging av opplagstall kunne Sunnmørsposten vise til en digital prosentvekst på 16,6 prosent. I daglig dekning hadde de en økning på 8,7 prosent.

– Det er et solid fundament for videre vekst, og det er en stor optimisme i avisen for arbeidet fremover. Og jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på at jeg nå skal lede fremover, sier han.

– Hva blir dine satsingsområder i den nye rollen?

– Jeg har jobbet i nyhetslinjen i nesten 30 år, og alltid vært operativt nært nyhetsbildet, så nyhetsfokuset ligger meg nært. Og den korte linjen forsterkes best med et godt breakingmiljø med dyktige folk. Og det har vi fått til i de nye lokalene våre i sentrum, sier Halkjelsvik, og legger til at gravende journalistikk også blir noe avisen skal jobbe videre med.

– Vi har prioritert gavejournalistikk de siste årene, og fått til store, gode saker, som også har gitt oss flere priser, sier han.

Sunnmørsposten ble i 2022 første vinner av DataSKUP-prisen for liten redaksjon, for serien om dødsulykker på veiene i Sunnmøre.

Sunnmørsposten er blant få gjenværende seksdagersaviser i Norge. Men Hakjelsvik har ingen planer om å kutte i frekvensen med det første.

– Vi er seksdagersavis til vi ikke er det lenger. At det vil skje en dag er ikke utenkelig, men det skjer når det skjer.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS