Trond Arvid Alund er ny redaktør i Åndalsnes Avis.
Trond Arvid Alund er ny redaktør i Åndalsnes Avis.

Trond Arvid Alund blir Åndalsnes Avis sin yngste redaktør

– Jeg ønsker at vi skal bli en bedre nyhetsformidler på nett, være tett på og kritisk til makta. Vi skal speile stedet vi bor og jobber, sier den ferske redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Åndalsnes Avis har ansatt 29 år gamle Trond Arvid Lund som ny redaktør.

Han blir dermed den yngste redaktøren i avisas historie.

– Åndalsnes Avis er ligner på mange måter på det redaksjonsmiljøet hvor jeg er i dag. Jeg tror ÅA er en god match, slik sett, og et sted hvor jeg kan fortsette å utvikle meg både i jobben og på det personlige plan, sier Alund i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som journalist i Porsgrunn Dagblad, og har tidligere jobbet for Altaposten, Oppland Arbeiderblad og Eurosport.

Det er en offensiv redaktør som mener at en god digital lokalavis må våge å utfordre.

– Vi skal lytte, være til stede og ta på seg samfunnsrollen som vaktbikkje. Vi skal være harde når det trengs, men samtidig støttende og hjelpende når det er nødvendig. Jeg vil at leserne våre skal kjenne lokalavisa si, og få et så nært og godt forhold som mulig til de som jobber der, sier han.

Styreleder Ole Bjørner Loe Welde skryter også over ansettelsen.

– Det var god interesse for stillingen. Trond Arvid markerte seg som et godt digitalt hode. Han har arbeidserfaring fra lokalavis, og presenterte flere gode ideer for hvordan Åndalsnes Avis kan videreutvikles. At han kan starte så raskt er også en bonus for oss, sier Loe Welde.

Lund starter i jobben i løpet av august, og tar over etter Lis Homdal.

Powered by Labrador CMS