Psykologisk.no endte fjoråret med inntekter på 5,7 millioner kroner. Det er en økning på 235 prosent fra 2020, hvor de endte på 1,7 millioner. Det viser årsregnskapet for fjoråret.
– Dette er frukten av lang tids innsats som endelig begynner å vise seg. Vi har jobbet lenge for å komme i vekst, og nå har vi den veksten vi har drømt om. Det føles som om vi har tatt på oss sjumilsstøvlene, sier redaktør og daglig leder av Psykologisk.no, Pål Johan Karlsen, til Medier24.
– Har spisset oss mer
Redaktøren forteller at «hemmeligheten bak veksten i inntekter, er abonnement.
– Vi innførte abonnement i 2020, og vi har hatt en fin utvikling der det siste halvannet året, sier Karlsen og legger til:
– Det er det lureste vi har gjort. Det har vært en sinnsyk vekst.
Selskapet hadde i 2021 kostnader på 5,7 millioner, en økning fra 2,5 millioner. Driftsresultatet endte på 30 370 kroner. Året før hadde et underskudd på 746 000.
– Nisjeavisene har en veldig spennende utvikling for tiden, og det er betalingsvilje for nyheter i Norge. Vi har et oppdrag å fylle her.
Karlsen forteller at nettavisen startet med å være «litt av alt» i 2014.
– Vi var litt Morgenbladet for psykologier. Men nå har vi spisset oss mer. Vi er en avis og vi vil være en dagsavis. Det er ikke alle dager vi lykkes med det, men vi har nå flere og flere dager hvor vi kjenner at vi er en dagsavis, sier han.
Vil få fart på debatt
Etter å ha vært laget på hjemmekontor siden 2014, flyttet selskapet i fjor inn på Spaces i Schibsteds gamle lokaler i Apotekergata. Samtidig gikk redaksjonen fra å være 1,5 årsverk til seks årsverk på ett år. Karlsen forteller at de nå rekrutterer igjen.
– Vi er ekstremt dristige for tiden, men vi er samtidig også ekstremt forsiktige. Vi har hatt folk ansatt i engasjement for å se om det er rom for å utvide, og så etterpå gitt de fast stilling.
Nylig ble Andrea Sørøy fast ansatt i avisen, etter å ha kommet inn på et ettårig engasjement i august i fjor. Sørøy skal i den faste stillingen blant annet løfte debattstoffet.
– En av de tingene vi ønsker å få til nå i 2022 er mer fart på debatt og meningsstoffet. Så der har Andrea fått debattansvar, sier Karlsen.
– Under pandemien har mental helse vært på manges lepper. Har det hjulpet dere med å nå vanlige folk?
– Vi mener vi har hatt med oss de leserne hele veien. Psykologi har lenge vært interessant for mange. Er man en voksen person som har ansvar for andre, blir du opptatt av psykologi. Generelt om man har relasjoner er man opptatt av det.