Sindre Leganger, Ellen Wisløff og Kari Hesthamar i Svarttrost.

Svarttrost slipper egen podkast-katalog

Podkast-selskapet slipper ny dokumentar-serie og satser på egen dokumentar-katalog.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne uken lanserer podkast-selskapet Svarttrost dokumentarserien «Drapshundene» - som blir den første i deres egen katalog «Svarttrost Dok».

– Siden vi startet opp Svarttrost har vår store drøm vært å lansere en egen katalog med høykvalitetsinnhold og god journalistikk, så selvsagt er vi både superstolte og veldig spente, sier ansvarlig redaktør Kari Hesthamar.

For tre år siden gründet hun Svarttrost produksjoner sammen med Sindre Leganger og Ellen Wisløff.

I dag teller selskapet ti ansatte og har produsert en rekke podkaster for blant andre NRK, VG og Aftenposten, som Quislings koffert, Dukkemannen, Christoffer-saken og Lommemannen.

Våren 2021 gikk investor Martin Kværnstuen inn med 10 millioner i selskapet, og med dette kunne arbeidet med å produsere innhold til egen katalog for alvor starte.

– Våren i fjor var spennende for selskapet, vi fikk mange gode tilbud fra både Norge, Sverige og Danmark. Men da Martin Kværnstuen gikk inn i selskapet bestemte vi oss for å satse alt i egen katalog, sier daglig leder Ellen Wisløff.

Denne uken lanseres «Svarttrost dok», som er navnet på selskapets egen dokumentarsatsing, med ukentlige publiseringer hos Spotify og andre plattformer hvor folk lytter til podkast.

Først ut i katalogen er Sindre Legangers serie «Drapshundene», om et miljø i Norge som systematisk avlet fram og trente aggressive hunder til bruk i ulovlig jakt. Saken regnes som en av de groveste bruddene på dyrevelferdsloven.

– Både innad i politiet og i redaksjonene sliter miljøkrim med å bli prioritert. Det har vært sjokkerende å se hva som faktisk foregår i skogene våre, sier Sindre Leganger, som har jobbet med dokumentaren i ett år.

Powered by Labrador CMS