Multimedial fotojournalist i NTB, Torstein Bøe
Multimedial fotojournalist i NTB, Torstein Bøe

#Sommerpraten:

Fotografen om flause-listen: – Hvor skal jeg begynne? Den gangen jeg ble svindlet i Kina? Da jeg sparket en sko i leggen til Siv Jensen?

Torstein Bøe har nok av flauser å by på i #sommerpraten, og mener alle sommervikarer bør ha flaks.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er multimedial fotojournalist i NTB, Torstein Bøe.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

Korona og sparkesykler ...

– Hva er årets flause til nå?

– Denne burde være enkel, for det skjer jo flaue ting hele tiden, men jeg kommer faktisk ikke på en konkret hendelse jeg ønsker å dra frem. Kan jo svare bursdagsfeiringen til Erna, som alle andre som er med i sommerpraten svarer, eller så må jeg benytte sjansen til å komme med et lite stikk til Dagbladet fronten. For å skrive det på en måte de forstår: AKKURAT NÅ: FOTOGRAF SJOKKERT OVER KLIKKJAGET.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Ja og nei. Når det faktisk er helt stille er det digg å kunne ligge på sofaen og se på serier, men det er godt å være tilbake på kontoret å kunne prate med kollegaer igjen. Jeg har savnet det trøkket som er i en redaksjon når det skjer en breaking hendelse, men jeg kommer til å savne å kunne stå opp ti minutter før morgenmøtet.

– Hva gjør du i sommer?

– Gamle VG-redaktøren Torry Pedersen sa for noen år siden at man ikke trengte så mange pressefotografer, for det var alltid en rørlegger med et mobilkamera i nærheten. Så denne sommeren tenkte jeg hvem trenger en håndverker, når det er en pressefotograf i nærheten? Derfor har jeg sparklet, pusset, malet og bært i hele sommer. Jeg og kjæresten har nemlig kjøpt oss drømme leiligheten, hvor jeg bestemte meg for å ordne alt selv. Det har vært (nesten bare) gøy, men jeg gleder meg veldig til vi blir ferdig nå.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Første jeg sjekker når jeg står opp og siste jeg sjekker før jeg legger meg uansett om det er ferie eller ikke, men siden jeg har vært full av pussestøv og maling hele sommeren har det blitt litt mindre på dagtid enn det pleier å være.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Hvor skal jeg begynne? Den gangen jeg ble svindlet i Kina? Da jeg sparket en sko i leggen til Siv Jensen? Da jeg la igjen et objektiv til ca 50.000kr på flytoget? Eller da jeg uttalte navnet på landet Myanmar, som navnet på fotballspilleren Neymar på direkten på VGTV?

– Men heldigvis har jeg litt flaks, for i Kina konfronterte jeg dem dagen etterpå og fikk igjen alle pengene, Siv Jensen syntes bare det var morsomt, Objektivet ble funnet etter fire dager på hittegods og jeg vant en pris på julebordet til VGTV(Riktig nok Årets Tabbe). Så svaret på det neste spørsmålet om råd til årets sommervikarer må nesten være; Ha flaks!

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Bortsett fra at du må ha flaks så klart, så må det kanskje være å lære seg flere ting. Med det så mener jeg, om du skriver, lær deg å ta bilder. Om du er fotograf, lær deg video og live. Og uansett, lær deg å gjør intervjuer. Det kommer til å gi deg muligheten til å gjøre flere av de prosjektene du har lyst til når du ikke er avhengig av andre. Se på VG-korrespondentene i Beirut! Amund Bakke Foss var en journalist som kunne å ta gode bilder, og nåværende korrespondent Kyrre Lien er en fotograf som kan å skrive.

Powered by Labrador CMS