Til tross for korona, har det vært et pristungt halvår for Dagnes Næringsliv. Tinna Gudmundsdottir forteller om en økende interesse for økonomijournalistikk.
Til tross for korona, har det vært et pristungt halvår for Dagnes Næringsliv. Tinna Gudmundsdottir forteller om en økende interesse for økonomijournalistikk.

#Sommerpraten:

DN-redaktøren lurte en kollega til å tro at Jay-Z var i Oslo: – De sekundene han brukte på å rykke var helt legendariske

Tinna Gudmundsdottir forteller i #Sommerpraten om den gangen de rundtlurte eks-kollega Marcus Husby.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er målgrupperedaktør i Dagens Næringsliv, Tinna Gudmundsdottir.

– Hvordan oppsummerer du første medie-halvår 2021?

– Hjemmekontortrøtthet, lydinvesteringer, annonseopptur og økt interesse for økonomijournalistikk, kanskje? For oss i DN har det vært et pristungt halvår, med Skup-pris for Equinor-løpet, hederspris til Gry Egenes og Inma-priser til både aksjespillet Fantasyfond og ledelse- og vinuniversene våre. Dessverre har vi spist alt for lite kake!

– Hva er årets flause til nå?

– Flause er ikke riktig ord, men jeg følger dekningen av Amedia-debatten, om grensene mellom konsernstøtte og konsernstyring, med stor interesse. Det er en sak det nok ligger mye læring i for bransjen.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei. Folka mine er så bra, så har definitivt savnet å bryte ut i spontansparring i åpent landskap. Og så er de uformelle samtalene ved kaffemaskinen og i kantinen utrolig viktige for å fange opp hvordan organisasjonen har det. Men jeg har satt pris på muligheten til å være hjemme når barna kommer hjem fra skolen. Selv om vi ikke er sammen de første timene, er det noe med å kunne rope «hallo» tilbake når de kommer hjem.

– Hva gjør du i sommer?

– Barna og jeg er allerede på et lite eventyr av en road trip: Oslo- Hardanger - Dragsvik - Loen - Lom - Oslo. Det blir miks av fjellturer, bading, god mat og gode venner.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– En god sommer er en sommer jeg får lest romaner. Først ut på kindlen er «Det uferdige huset» av Lars Amund Vaage. Og så er jeg innom et raust utvalg nyheter, som vanlig, men kanskje to ganger om i dagen i stedet for åtte. I bilen blir det både podkaster og lydbøker.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Den morsomste tabben var da vi lurte eks-kollega Marcus Husby til å tro at Jay-Z var i byen. Det var på den tiden den andre Etterbørs-Markus (Tobiassen) jobbet med Tidal-saken. Det Husby ikke visste var at det ikke var rapperen, men utdrikningslaget hans, som ventet på The Thief. Men så til tabben, jeg fikk to oppgaver. Den ene var å komme løpende inn i avdelingen og rope «Jay-Z er på The Thief», den andre var å filme Marcus' reaksjon. Jeg strøk i snikfilming. En skikkelig tabbe, fordi de syv sekundene Marcus brukte på å rykke var helt legendariske, og burde vært dokumentert. Jeg, derimot, hadde ikke rukket å dra frem mobilen før han hadde tatt heisen åtte etasjer ned og var ute på gata for å praie en taxi.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Selv om sommeren er kort, prøv å skrive deg inn i en sak eller på et saksfelt, med alt det innebærer av oversikt, struktur, kildepleie med mer. Og bit deg fast. Og ikke kom på morgenmøtet uten ideer. Det er bedre med noen halvdårlige enn ingen ideer, da lærer du av tilbakemeldingene.

Powered by Labrador CMS