Redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, besøker hjemlige trakter på Sunnmøre når han drar på norgesferie i år.
Redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, besøker hjemlige trakter på Sunnmøre når han drar på norgesferie i år.

#Sommerpraten:

NRK Nyheter-sjefen: – Gjennomførte et redaktørmøte i slåbrok

Knut Magnus Berge tar med seg Dagsrevyen og Dagsnytt 18 på norgesferie, men er glad for at Debatten har tatt ferie.

Publisert Sist oppdatert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Givende, krevende og morsomt. Vi står fortsatt i den mest omformende nyhetshendelsen i vår tid, ingen vet helt hvordan verden ser ut på den andre siden. Så det har blitt unntakstilstand og stridsledelse også i år. Men samtidig har vi lagt om hele arbeidsflyten i NRK-nyheter, i tråd med erfaringene koronaen har gitt oss. Pandemien har synliggjort viktigheten av redaktørstyrte medier, pålitelig informasjon i en tid med informasjonsoverflod.

– Hva er årets flause til nå?

– Nasjonalt rager Sushi-gate på Geilo høyt. Internasjonalt er det nok mange av kongress-stormerne i USA som angrer på selfiene de tok underveis i forbrytelsen. Personlig slipper jeg heldigvis å nevne at jeg gjennomførte et redaktørmøte i slåbrok - siden det var fjor, tidlig i pandemien.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei og ja! Nei til fulltid på hjemmekontoret. Umulig med den typen jobb jeg har. Både personlig og profesjonelt. Ja til hjemmekontor i ny og ne. Enkelte arbeidsoppgaver har godt av ikke å bli utsatt for forstyrrelsene på jobben. Men i et samfunnsperspektiv blir hjemmekontoret med videre - i en helt annen grad enn før.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg bor jo i øst, så det blir nord, vest og sør. Min kjære har kjøpt oss inn på et tokt med Christian Radich i Lofoten. Så blir det fjell, familie og venner vestpå, før vi avslutter med bading på Sørlandet. Altså norgesferie igjen, med forsøksvis bedre vær enn i fjor.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Færrest mulig. Men med Dagsrevyen, Dagsnytt 18, Ukeslutt, Ytring, Nyhetsmorgen og Oppdatert i porteføljen er det vanskelig å styre helt unna. Debatten tar heldigvis ferie.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– «Få meg på for faen», er iallfall den mest kjente. Den har inspirert både bok, teater og film. Originalen skjedde i forbindelse med et regjeringsskifte. Under direktesendingen var det en rådgiver som stakk til meg den ferdige listen over statsråder før den var offentliggjort. Da mente jeg det var rimelig å slippe til på lufta, noe jeg gav uttrykk for. For åpen mikrofon, viste det seg.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kos dere. Det er et eventyr å slippe til i en av de morsomste og mest givende bransjer som er. Bruk tiden, stå på - men husk også å ta en tur på byen med kolleger etter jobb.

Powered by Labrador CMS