Redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge, besøker hjemlige trakter på Sunnmøre når han drar på norgesferie i år.

#Sommerpraten:

NRK Nyheter-sjefen: – Gjennomførte et redaktørmøte i slåbrok

Knut Magnus Berge tar med seg Dagsrevyen og Dagsnytt 18 på norgesferie, men er glad for at Debatten har tatt ferie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er redaktør for Nyhetsdivisjonen i NRK, Knut Magnus Berge.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Givende, krevende og morsomt. Vi står fortsatt i den mest omformende nyhetshendelsen i vår tid, ingen vet helt hvordan verden ser ut på den andre siden. Så det har blitt unntakstilstand og stridsledelse også i år. Men samtidig har vi lagt om hele arbeidsflyten i NRK-nyheter, i tråd med erfaringene koronaen har gitt oss. Pandemien har synliggjort viktigheten av redaktørstyrte medier, pålitelig informasjon i en tid med informasjonsoverflod.

– Hva er årets flause til nå?

– Nasjonalt rager Sushi-gate på Geilo høyt. Internasjonalt er det nok mange av kongress-stormerne i USA som angrer på selfiene de tok underveis i forbrytelsen. Personlig slipper jeg heldigvis å nevne at jeg gjennomførte et redaktørmøte i slåbrok - siden det var fjor, tidlig i pandemien.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei og ja! Nei til fulltid på hjemmekontoret. Umulig med den typen jobb jeg har. Både personlig og profesjonelt. Ja til hjemmekontor i ny og ne. Enkelte arbeidsoppgaver har godt av ikke å bli utsatt for forstyrrelsene på jobben. Men i et samfunnsperspektiv blir hjemmekontoret med videre - i en helt annen grad enn før.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg bor jo i øst, så det blir nord, vest og sør. Min kjære har kjøpt oss inn på et tokt med Christian Radich i Lofoten. Så blir det fjell, familie og venner vestpå, før vi avslutter med bading på Sørlandet. Altså norgesferie igjen, med forsøksvis bedre vær enn i fjor.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Færrest mulig. Men med Dagsrevyen, Dagsnytt 18, Ukeslutt, Ytring, Nyhetsmorgen og Oppdatert i porteføljen er det vanskelig å styre helt unna. Debatten tar heldigvis ferie.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– «Få meg på for faen», er iallfall den mest kjente. Den har inspirert både bok, teater og film. Originalen skjedde i forbindelse med et regjeringsskifte. Under direktesendingen var det en rådgiver som stakk til meg den ferdige listen over statsråder før den var offentliggjort. Da mente jeg det var rimelig å slippe til på lufta, noe jeg gav uttrykk for. For åpen mikrofon, viste det seg.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kos dere. Det er et eventyr å slippe til i en av de morsomste og mest givende bransjer som er. Bruk tiden, stå på - men husk også å ta en tur på byen med kolleger etter jobb.

Powered by Labrador CMS