Sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB.
Sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB.

Kuttet ansatte og tjenester: Resultatet stupte for NTB

Driftsresultatet raste for nyhetsbyrået – men karret seg likevel i pluss på bunnlinjen: – 2024 blir nok et omstillingsår for oss, sier sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Driftsresultatet til Norsk Telegrambyrå AS (NTB) raste fra 15,4 millioner kroner i 2022 til -6,5 millioner i 2023, en markant nedgang på 142 prosent.

NTB-konsernets totale inntekter økte til 308,4 millioner kroner, opp fra 286,5 millioner kroner i 2022. 

Kostnadene steg til 314,9 millioner, opp fra 271,1 millioner året før. Lønnskostnadene økte med over 30 millioner, fra 162,1 millioner i 2022 til 194,5 millioner i fjor.

Egenkapitalen ved utgangen av året var 213,6 millioner kroner, en økning fra 198,2 millioner kroner året før.

På bunnlinjen endte NTB likevel i pluss til tross for at morselskapet går i minus, takket være resultatandelen i datterselskapet Retriever.

På slutten av fjoråret tok NTB omfattende grep: 14 årsverk ble kuttet, flere avdelinger ble lagt ned – og tjenester ble økset. I et større intervju med Medier24 fortalte sjefredaktør Tina Mari Flem om NTBs nye retning, og hvordan de forsøker å satse hardere på teknologifronten.

«2023 var et krevende omstillingsår for NTB», skriver selskapet i pressemelding.

De peker på stort prispress på tekst og tradisjonelle tjenester som nyhetsgrafikk og tema/feature – som bakgrunnen for nedbemanningen og nedleggelsen av flere tjenester.

– 2024 blir nok et omstillingsår for oss

– Driftsresultatet til morselskapet endte på -6,5 MNOK, ned 21,9 MNOK sammenlignet med fjoråret. 15,4 MNOK av dette skyldes avsetninger for sluttpakker og nedskrivninger. 2023 har vært et rydde- og tilpasningsår for NTB for å forberede oss på årene som kommer, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem.

Flem trekker fram at NTB opplever vekst i enkelte områder utenfor de tradisjonelle teksttjenestene, som Mediebank, NTB Kommunikasjon og sportsdata – og at det kan gi nyhetsbyrået flere bein å stå på fremover.

– Å vokse i en del av porteføljen som trenger investeringer – mens du opplever et enormt inntektsfall og press i den andre enden, er alltid en balansekunst.

Om året i år sier Flem følgende:

– 2024 blir nok et omstillingsår for oss. Vårt mål er en god takt inn i 2025, slik at vi er tilbake på et mer normalisert resultatnivå i 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS