Nå er Politiloggen nasjonal

251 medier og over 3000 journalister har tatt i bruk Politiloggen.

Publisert Sist oppdatert

I tre år har Oslo politidistrikt sammen med NTB testet ut et system, kalt Oslopiloten, der politiet kan gi mer detaljert informasjon til pressen enn det de kommuniserer ut på Twitter. 

Arbeidet har fått åpenhetspris, lokale priser og har også blitt hyllet.

Nå er systemet lansert nasjonalt under navnet Politiloggen. 

Alle politidistriktene i Norge og 251 medier har nå tatt i bruk det nye systemet Politiloggen. Systemet, som skal forbedre kommunikasjonsflyten mellom politiet og pressen, er unikt i verdenssammenheng.

Politiloggen har blitt implementert gradvis over de siste seks månedene, og politidistriktene rapporterer om mer effektiv informasjonsformidling, økt åpenhet og bedre kommunikasjonsflyt under pågående hendelser. 

Siste politidistrikt som ble koblet på var Finnmark, som kom inn i systemet torsdag. 

Så langt har politiet sendt 5857 melder til pressen gjennom portalen.

– Dette er en milepæl for norsk politi og norsk presse, sier kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet.

Det ble i fjor kjent at politiet skulle slutte å bruke Twitter (nå X) som kommunikasjonskanal, og at alle politidistriktene skulle over på Politiloggen. 

Målet var egentlig å gjøre systemet nasjonalt i 2023

Sjefredaktør og administrerende direktør i NTB Tina Mari Flem sier interessen for løsningen blant mediene har vært stor.

– Interessen har vært formidabel! Over 3 000 journalister har nå fått opplæring og blitt registrert som brukere. Et slikt nasjonalt samarbeid mellom politi og medier tror jeg er helt unikt i verdenssammenheng, sier Flem.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, er imponert over hvor raskt løsningen har blitt rullet ut over hele landet. 

– Dette innebærer en klar forbedring i informasjonsflyten mellom politiet og pressen, sier Nybø.

Nå har Politiloggen også fått 500.000 kroner i støtte fra Medietilsynet til videreutvikling. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS