Operasjonsleder Tore Solberg og Jørgen Dahl Kristensen er begge svært godt fornøyde etter de første månedenes testing av «Oslo-piloten».

Politiet hyller pressens nye «Oslo-pilot»: – Udelt positive erfaringer

– Alt vi snakket sammen med politiet om å få til, har vi fått til, sier prosjektleder Jørgen Dahl Kristensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I løpet av årets første måneder har flere Oslo-baserte medier testet ut et nytt kommunikasjonsverktøy, sammen med Oslo politidistrikt.

Verktøyet går under navnet «Oslo-piloten» og gir politiet mulighet til å dele sensitive opplysninger direkte med pressen i forbindelse med operative hendelser.

Operasjonsleder Tore Solberg er svært fornøyd med erfaringene fra prosjektet.

– Erfaringene fra politiets side, er udelt positive. Jevnt over blant alle operasjonslederne, snakker vi nok mindre med mediene, samtidig som vi føler at vi gir vel så mye informasjon ut til mediene, sier Solberg til Medier24.

Oslo-politiet har erfart at mer informasjon til pressen, gir færre henvendelser over telefon til operasjonsleder. Derfor mener de at det nye verktøyet er svært nyttig.

– Meldingene vi skriver tar kanskje litt lengre tid å skrive, men det gir oss veldig mye gevinst i den andre enden. De sekundene er vel investert, sier Solberg.

– Har høy tillit til hverandre

Operasjonsleder Solberg beskriver Oslo Politidistrikts forhold til mediene som «veldig godt».

– Vi har høy tillit til hverandre, gir hverandre informasjon og vi føler det er en del av jobben vår å informere pressen og å informere ut om ting som skjer i byen, sier han.

Og fortsetter:

– Det føler jeg vi har gjort før, og det gjør vi nok vel så mye nå som tidligere. Det er bare at vi nå skriver det ut. Informasjonen vi skriver, blir vel håndtert av pressen.

– Er det virkelig ingenting som har vært utfordrende med dette, de siste tre månedene?

– Utfordringen hos oss er at vi som operasjonsledere er ulike. Det er den menneskelige faktoren oppi det. Normalt så snakker vi ulikt med mediene, hyppigheten og hvor ofte vi snakker med dem, og hvor ofte vi skriver på Twitter.

– Noen skriver mer enn andre, og har større interesse for det, og har større kapasitet til å ta seg av mediene. Den menneskelige faktoren, med hyppigheten på meldingene, er vel egentlig den største utfordringen, sier Solberg.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tore Solberg.

– Har fått til alt

Budstikka-journalist Jørgen Dahl Kristensen er prosjektleder for «Oslo-piloten».

I likhet med operasjonsleder Solberg, er også Kristensen særdeles godt fornøyd etter de første månedene med testing av verktøyet.

– Alt vi snakket sammen med politiet om å få til, har vi fått til. Det klarte vi før det hadde gått tre måneder også, sier Kristensen til Medier24.

Og legger til:

– Jeg er glad for at vi får informasjon på et tidligere tidspunkt enn før i nesten alle hendelser, at vi slipper å bruke masse tid i telefonkø, og at politiet i Oslo har tillit journalistene.

Kristensen forteller at det hittil ikke har oppstått noen situasjoner der politiet har reagert på at pressen har delt mer informasjon enn ønskelig.

Det får ham til å rose sine kollegaer i pressen.

– Det sier meg at Oslo-mediene er flinke, at de har god indrejustis, og god etisk refleks. Så er det gledelig at Oslo-politiet har den tilliten til journalistene i politidistriktet, ved at de ikke tar redaktørrollen man veldig ofte kan oppleve at de tar på Twitter, sier han.

Powered by Labrador CMS