LL35, gaminghuset, NRK.

NRK tapte gaminghus-søksmål

NRK saksøkte tidligere eier for 900 000 kroner. Nå må de betale saksomkostninger etter å ha tapt i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

NRK tapte i tingretten etter å ha saksøkt både den tidligere eieren av gaming-villaen, og forsikringsselskapet. NRK dømmes til å betale saksomkostninger på 471.833 kroner.

Det viser dommen Medier24 har fått innsyn i, som Dagbladet omtalte først.

NRK og forsikringsselskapet Anticimex møttes i retten i januar etter at NRK har avdekket vannskader på gaminghuset de kjøpte av Knut Wisting sommeren 2021.

– Jeg er glad for å ha fått blank frifinnelse for dette her. Det har vært ganske slitsomt, jeg solgte jo et hus som etter min mening var i bra stand, sier Wisting til Medier24.

Han håper at de nå kan legge saken død.

– Det er ikke en heldig sak for NRK.

NRK betalte 16,4 millioner kroner for villaen, og har brukt over 30 millioner totalt, som inkluderer oppussing og studio.

Ifølge opplysninger NRK har gitt til Medier24 har NRK brukt 1,2 millioner kroner på vannskadene.

NRK saksøkte selger av villaen krevde i overkant av 900.000 kroner i erstatning. Wisting selv forklarte i retten at han angrer på salget.

I tingrettsdommen skriver retten at de ikke mener avvikene i boligen er store nok skader. NRK anførte at det var flere skader som utgjorde vesentlige avvik, blant annet flere lekkasjer og soppskader.

«Basert på en samlet vurdering av momentene ovenfor har retten kommet til at lekkasjene som førte til fuktskader på membranen under takterrassen og til vannlekkasje gjennom himlingen i 3. etasje, ikke utgjør et vesentlig avvik fra det kjøper hadde grunn til å regne med.», står det i dommen.

– Utfallet var som forventet og vi mener det er riktig resultat. Det er selvfølgelig godt å se at vi traff på det vi mente om saken i utgangspunkt, sier Advokat Andreas Langeland i advokatfirmaet SGB Storløkken AS, til Medier24.

Han representerer Anticimex i denne saken, selgerens forsikringsselskap.

Retten skriver at bygningens alder tilsier at utbedringskostnadene i denne saken må ligge opp mot seks prosent av kjøpesummen for å oppfylle vesentlighetskravet, og at kostnadene lå på fem prosent.

– Vi vil nå sette oss inn i dommen og diskutere med våre rådgivere for å vurdere en eventuell anke, skriver Andreas Norvik, økonomidirektør i NRK, i en SMS til Medier24.

Powered by Labrador CMS