Pressepodden:

Tone Sofie Aglen mener kommentator-jobben i NRK passer henne bedre enn i VG

– Jeg trives bedre med det analytiske, enn det å være en sterk meningsbærer, forteller hun i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i vår ble det kjent at Tone Sofie Aglen bytter ut jobben som politisk kommentator i VG med en ny karriere i NRK.

Hun overtar jobben etter snart pensjonerte Magnus Takvam, men understreket overfor Medier24 at hun «ikke er en ny Magnus Takvam».

Aglen gjester denne uken Pressepodden og forteller mer om hvorfor hun nå skifter arbeidsplass.

Hun innrømmer at det var en vanskelig avgjørelse. Ikke minst grunnet lojaliteten overfor VG, og at hun trives godt i avisen.

– Det var ingen enkel beslutning. Jeg følte timingen var dårlig, og at jeg har mye ugjort i VG, sier Aglen.

Hun er samtidig klar på at oppgavene som venter i NRK passer bedre for henne.

– Jeg har tenkt lenge at NRK har en profil som kanskje passer meg bedre enn den jeg har i dag. Jeg trives bedre med det analytiske, enn det å være en sterk meningsbærer, sier Aglen.

– Det er også deler av det kommersielle i VG jeg har følt meg fremmed i. Det er ingen hemmelighet at jeg har krympet meg etter å ha kastet terninger på politikere etter TV-debatter. Det har jeg ikke lagt skjul på, men det er en kamel jeg har svelget ved å få jobbe i VG, sier Aglen med et smil.

Aglen forteller også mer om hvordan hun ser for seg mer TV- og radio-tid i den nye jobben, hvorfor hun er så inspirert av Magnus Takvam og at hun allerede har fått en t-skjorte fra VG-kollegaer med et sitat fra en Medier24-sak.

Powered by Labrador CMS