Silje Kampesæter deler noen av tabbene sine i #Sommerpraten.
Foto: Privat
Sommerpraten:
NRK-distriktsredaktøren ga feil instruks om naken-push: – Vi fikk veldig gode tall på den saken
Silje Kampesæter og NRK Innlandet sendte en lokalsak litt vel bredt, forteller hun i #Sommerpraten.
I #Sommerpraten stiller Medier24 personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.
I denne praten er det distriktsredaktør i NRK Innlandet, Silje Kampesæter, som svarer på spørsmålene.
– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?
– For en berg-og dalbane! Først to år med pandemi og da vi trodde vi var på vei mot en normalisering, så bryter det ut krig i Europa! Det er vel ikke en eneste redaksjon som ikke har fått kjenne på dette - på ett eller annet vis. I NRK har vi på distriktskontorene avgitt ressurser til Marienlyst for å avlaste det trykket de ansatte der har stått i.
– Personlig har halvåret bestått av å bli bedre kjent med ansatte jeg nærmest utelukkende har sett på skjerm. Jeg er jo en klassisk covid-ansettelse. I tillegg har det bestått av en del etterlengtet faglig påfyll. Det tror jeg vi alle trenger nå, for å bli motivert og inspirert på ny etter en litt heftig og tung periode.
– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?
– Hmm, godt spørsmål. Jeg tror jeg er ganske inkonsekvent, men skal absolutt innrømme at jeg har brukt begrepet «mur» tidligere – og «pluss». Men jeg tror diskusjonen om hva slags konnotasjon det ordet har hos folk, har vært skjerpende for folk flest.
– Hva er den perfekte sommerferien?
– Nå ferierer jeg med en femåring, og da er kriteriene litt annerledes enn dersom jeg skulle begitt meg ut på aleneferie – som jeg ikke ville hatt noen problemer med. Så den sistnevnte der, tillater jeg meg ikke å fantasere om engang. Her består den perfekte ferie av lave skuldre, sol og bading. Jeg og junior har til felles at vi ikke forstår hvorfor Ariel ville bli menneske - det er jo mye morsommere i vannet. Og så har vi årskort på Hunderfossen og fiskestang. Det blir med andre ord norsk ferie - mest hjemme i huset i skogen. Vi har trampoline og plaskebasseng - og hengekøye til mor.
– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?
– Jeg prøver å koble ut litt. Som NRK-redaktør har man jo alltid beredskapsansvar, så jeg slår aldri av telefonen, og mottar pushvarsler i hue og ræva, 24/7, men bare fordi jeg har et ekstremt tilfelle av FOMO. Jeg trykker ikke på pushvarslene, men det gir meg en liten følelse av oversikt i det minste. Så pushvarslene skrur jeg aldri av. Og så sjekker jeg Slack da. Leser overleveringene fra redaksjonen.
– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?
– Huff, det er mange i løpet av et relativt kort yrkesliv, så det er litt vanskelig å trekke frem én. Jeg sendte (klippa sammen) video av feil brann og sendte på TV 2 Nyhetskanalen da jeg var praktikant der engang. Lærte at først ikke alltid er best. Jeg ansatte en tolk i Tyrkia en gang som jeg måtte la gå etter bare et par timer, fordi vedkommende ikke snakket engelsk. Jeg lærte å gjøre litt bedre research i forkant.
– I NRK har jeg også et par. Noen får vi holde internt inntil videre, mens andre er det vel greit å være åpne om. Som for eksempel den gangen jeg ga feil retningslinjer til vaktsjef for de lokale pushvarslene. Resultatet ble at saken om en nudiststrand, som vi skulle pushe til de som følger NRK Innlandet, gikk til samtlige NRK-push-brukere. Vi fikk veldig gode tall på den saken da. Og en liten melding fra desken på Marienlyst: «bold naken-push, Innlandet».
– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?
– Innse merverdien av de perspektivene nettopp du kommer inn med i redaksjonen! Vi trenger deg og vi trenger å se verden og oss selv gjennom dine øyne. Du trenger ikke kunne alt, du trenger ikke være ferdig utlært, alt du trenger å være er nysgjerrig, entusiastisk og ha pågangsmot. Si ja, ta i mot utfordringer og til slutt: tørr å feile.