Konsernsjef i NHST Trond Sundnes.
Konsernsjef i NHST Trond Sundnes.

DN-eier NHST endrer konsernet: Deler seg opp

NHST Media Group etablerer to separate underkonsern for media og SaaS-virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Fra fjerde kvartal 2021 deles NHST i to nye underkonsern; et mediekonsern bestående av Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower og NHST Global Publications og et konsern for SaaS-selskapene Mention og MyNewsdesk, som opererer i PR-techmarkedet.

– Både medieselskapene og SaaS-selskapene har store ambisjoner for utvikling de neste årene. De organisasjonsmessige endringene vi nå gjør skal sikre at vi kan øke tempoet på produktutvikling og digitalisering i alle deler av selskapet, sier konsernsjef Trond Sundnes i en melding.

Dagens morselskap NHST Media Group skifter navn til NHST Holding. NHST Holding vil bli et rent holdingselskap uten ansatte som eier to underkonsern.

Medievirksomheten vil på sikt viderføre navnet NHST Media Group. SaaS-selskapene samles under selskapet NHST Marketing Technologies.

Navneendringene forutsetter vedtak i generalforsamling som vil avholdes i fjerde kvartal.

Trond Sundnes vil være konsernsjef for NHST Media Group, og rapporterer til mediekonsernets styre. I mediekonsernet jobbes det for tiden med å lage en fremtidsrettet organisasjon på tvers av publikasjonenes kommersielle team.

CFO i NHST Media Group, Baard Haugen, fortsetter som styreleder i SaaS-virksomheten. SaaS-virksomhetene i selskapene Mynewsdesk og Mention, som ledes fra hhv Stockholm og Paris, har som mål å oppnå en betydelig vekst og vil fortsette å investere i intelligente løsninger og produkt- og markedsutvikling.

Powered by Labrador CMS