Fredrik Loennecken, Trond Sundnes og Hege Kosberg. NHST/DN konsernet
Fredrik Loennecken, Trond Sundnes og Hege Kosberg. NHST/DN konsernet

NHST ansetter to nye konserndirektører

Fredrik Loennecken (37) blir chief consumer business officer og Hege Kosberg (49) chief marketing solutions officer i NHST Media Group.

Publisert Sist oppdatert

Loennecken og Kosberg kommer fra tilsvarende stillinger i Dagens Næringsliv, og får nå inntektsansvaret for alle NHSTs publikasjoner i sine nye roller.

– Etter en grundig intern ansettelsesprosess har vi landet på at Kosberg og Loennecken er de rette til å sikre at vi lykkes med vekstagendaen vi har satt for NHST i årene som kommer. De blir essensielle for at vi lykkes med ambisjonene om tettere samarbeid, utvikling og vekst fremover, sier konsernsjef Trond Sundnes.

Loennecken startet som brukermarkedsdirektør i DN i 2018, og ble del av avisens ledergruppe i 2019. Før dette har han 10 års erfaring fra ulike roller i Schibsted.

I sin nye rolle som chief consumer business officer vil Loennecken ha det overordnede ansvaret for abonnements- og brukerinntekter for NHSTs mediedivisjon.

– På abonnementssiden er vi allerede godt i gang med å jobbe på tvers, blant annet med felles utviklings- og analyseteam. Med dyktige kolleger, sterke posisjoner i våre nisjemarkeder og kvalitetsjournalistikk som utgangspunkt, har jeg stor tro på at vi skal lykkes med ambisiøse vekstmål fremover, sier Loennecken.

Kosberg ble en del av DNs ledergruppe høsten 2019. Hun kom da fra stillingen som direktør for kundeopplevelse i konsulentselskapet Bouvet. Fra tidligere har hun over 20 års erfaring fra TV 2.

Kosberg går inn i rollen som chief marketing solutions officer med ansvaret for annonse, innholdsmarkedsføring og rådgivning.

– NHST har gjennom året som har gått erstattet print-baserte annonseinntekter med digitale, og utviklet flere nye produkter og kommunikasjonstjenester. Vi har attraktive lesere, dyktige medarbeidere og sterke merkevarer som nyter høy tillit i sine markeder. Nå samles ytterligere kompetanse og ressurser, som gjør at vi kan akselerere våre ambisjoner om å være helt i front, sier Hege Kosberg.

Begge tiltrer sine nye roller umiddelbart.

Powered by Labrador CMS