Tone Sagen er tillitsvalgt for flere i fellesfunksjonene i Schibsted Media.
Tone Sagen er tillitsvalgt for flere i fellesfunksjonene i Schibsted Media.

Ikke ferdige med kuttene i Schibsted: – Det har vært tøft

Fellesfunksjonene i Schibsted må ta brorparten av kuttene i konsernet. Nå er tillitsvalgt Tone Sagen hakket mer optimistisk på at de kommer i mål uten oppsigelser.

Publisert Sist oppdatert

Kortversjon:

  • Mens mediehusene i Schibsted er ferdige med sine nedbemanninger, pågår det fortsatt store prosesser i konsernets fellesfunksjoner.
  • Tillitsvalgt Tone Sagen i Parat håper å unngå oppsigelser, og forteller at det jobbes hardt med sluttpakker og innplassering av ansatte.
  • Kuttene i fellesfunksjonene vil likevel påvirke mediehusene, med mindre spesialtilpasning og mer fokus på løsninger som passer for alle.

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Nedskjæringsprosessene i Schibsted er fortsatt ikke ferdig. Til sammen er det cirka 350 mennesker som må gå fra jobbene sine.

Der mediehusene i midten av mars var i mål med sine ansatt-kutt, er det fortsatt store prosesser som pågår i fellesfunksjonene i konsernet. Rundt to tredjedeler av kuttene tas her.

Tone Sagen i Parat er tillitsvalgt for folk som jobber innen abonnement, annonsesalg, HR, kommunikasjon og finans.

– Vi håper å slippe oppsigelser, sier hun til Medier24.

De har jobbet med sluttpakker og hvor ansatte kan innplasseres, og så langt unngått drøftelsessamtaler. 

– Så er det jo et definisjonsspørsmål hva som er en frivillig sluttpakke. Jeg opplever en varierende grad av frivillighet. Men jeg har likevel et håp om at vi slipper oppsigelser. Alle jobber så hardt de kan for å få det til, men det tar tid.

Hun sier prosessen har vært krevende – og det tror hun gjelder på begge sider av forhandlingsbordet.

– Det er en fortvilet situasjon å skulle sende 350 flinke mennesker ut på gata. Det har vært tøft for arbeidsgiver og de tillitsvalgte, men mest tøft for de som får livet sitt snudd på hodet.

Tegnet på nytt

Organisasjonskartet i hele konsernet tegnes på nytt. 

I fellesfunksjonene er det mange stillinger de fortsatt skal ha, men noe skal de gjøre mindre av og noe skal de slutte helt med.

Sagen har tidligere kalt det et «Joker Nord»-spill, der ansatte ikke har visst hvor det er mulig å bli innplassert, eller om det finnes en ledig plass.

En del stillinger er lyst ut på nytt og endret. Men Sagen sier ikke alle opplever eller vet hvor mye stillingen faktisk er endret. Selv om noen for eksempel går ned i lønn, eller mister ledertittel.

– Spørsmålet er hvor mye en stilling skal endre seg for å si at den er endret.

Mindre skreddersøm til mediehusene

Håpet er at ny organisasjon er i gang fra 1. mai. 

– Det er da vi får prøve og se hvor det ikke funker og så tilpasse oss.

Selv om avisene er ferdige med sine runder, så vil kuttene i fellesfunksjoner også påvirke dem. 

Selv om man har vært ansatt i fellesfunksjonene, jobber de fleste for og med de forskjellige merkevarene. Så selv om prosentandelen som skal kuttes i fellesfunksjonene er større, vil det likevel slå hardt ut for alle, forklarer Sagen. 

Nå blir det mindre spesialtilpasning og flere kompromisser som må passe for alle. 

– Det kommer til å bli mangel på skreddersøm fremover, sier hun og ramser opp eksempler som hjelp til hvordan forsidene kan se ut, hvilke prosjekter man kan gjøre, hvor mye støtte man kan få fra HR, hvor mye tall man kan hente ut eller hvor mye strategiarbeid det blir rom for.

– Det er fordeler og ulemper. Kanskje har vi godt av å tilpasse oss litt. Det er umulig å si om det blir bedre eller verre, men det kommer til å bli annerledes.

Når det gjelder de som jobber innenfor produktutvikling og teknologi, vil prosessene med sluttpakker og eventuell videre jobbing fortsette til over påske.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS