Nyhetsdivisjonen har siden pandemien brøt ut i 2020 fått ekstra støtte i form av å få låne medarbeidere fra andre divisjoner og penger. Selv om NRK nå må spare inn over 300 millioner kroner til neste år, fortsetter en del av støtten til nyhetene.
– På grunn av det ekstraordinære nyhetsbildet, opprettholder vi en styrket nyhetsproduksjon også i 2023, sier nyhetsdirektør Helje Solberg til Medier24.
Nyhetsdivisjonen får tilført 29 millioner kroner til neste år. Samtidig må også de effektivisere i driften, og spare inn 7,8 millioner kroner.
– Hvordan vi gjør det konkret skal vi jobbe med i ukene fremover. Vi kommer til å levere godt på nyhetsoppdraget også i 2023, men vi må gjøre noen prioriteringer.
Som en del av NRKs innsparing har flere avdelinger måtte utsette dramaproduksjoner, eller har flyttet produksjonssted.
NRK har åpnet for at ansatte i hele bedriften kan søke om sluttpakke. Sportsrevyen som går hver søndag på NRK 1 skal legges ned.
– Vi gjør betydelige reduksjoner og alle divisjonene er berørt. Men i et stramt budsjett neste år, prioriteres blant annet nyhetene og utenriksjournalistikken. Begrunnelsen er primært krigen i Ukraina og de omfattende konsekvensene både i Norge og internasjonalt, sier Solberg.
De skal blant annet bruke de 29 millionene på en nyopprettet korrespondentstilling i Ukraina. En fotograf og en reporter skal være på plass relativt tidlig neste år
– Vi er opptatte av at en slik tilstedeværelse knapt kan overvurderes. Å være førstehåndsvitner er avgjørende for å formidle krigen og konsekvensene av den på en best mulig måte.
Hun sier hun mener prosessen rundt NRKs budsjett neste år har vært svært god.
For ordens skyld: Journalist Kristine Sterud var ansatt i NRK Innenriks, som ligger under Nyhetsdivisjonen, fra mars til august 2021.