Line Andersen skal jobbe for Discovery under OL.

Line Andersen gjør TV-comeback. Dette skal hun gjøre nå

Den tidligere NRK-profilen vender tilbake til TV-skjermen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere NRK-profil Line Andersen skal lede Discoverys alpintsendinger under OL i Beijing i februar.

Det får VG bekreftet av både kanalen og av Andersen selv.

– Jeg stod på tredemøllen på Sats da de ringte, og jeg er vel en av de få som faktisk svetter på tredemøllen der … svetten rant så hardt i ansiktet at det ikke ble synlig at jeg ble litt rørt. Men jeg ble litt rørt, sier Andersen til VG.

I en pressemelding sier Andersen at hun gleder seg utrolig mye til å jobbe under OL.

– Dette blir mitt femte OL som journalist, og jeg tror jeg nesten gleder meg mer nå enn før mitt første OL som var i Torino i 2006. OL er noe helt spesielt, og jeg håper å kunne formidle flere norske medaljer og høydepunkter fra alpinanlegget i Yanqing.

Jobben er Andersens første som programleder etter at hun inngikk forlik med NRK, etter at hun saksøkte dem, blant annet etter at hun ble fjernet fra rollen som programleder for deres sjakksendinger.

Rettssaken fikk stor oppmerksomhet i nasjonale medier, og flere av Andersens tidligere kolleger ble kalt inn som vitner i retten.

– Line Andersen er nå stuet bort, og satt på tørkeloftet. Sett utenfra ser dette stygt ut, sa Andersens advokat Tron Dalheim i under en av dagene i retten.

NRKs advokat, sa på sin side dette om Andersen:

– Hun viste en atferd som påvirket flere av de ansatte og skapte utrygghet og frykt. En av deltagerne ba om å bli skjermet fra Andersen og har slitt i etterkant av hendelsen.

Sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen, er svært godt fornøyd med å få på plass Line Andersen til OL i februar.

– Line Andersen er en av Norges aller mest rutinerte sportsjournalister, ikke minst når det gjelder alpint, sier sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen i en melding.

Og fortsetter:

– Hun har i en årrekke formidlet alpint med innlevelse, engasjement og ikke minst stor kompetanse. Vi er svært godt fornøyde med å få Line med på laget til OL i Beijing.

Powered by Labrador CMS