På bildet er programleder Annemarta Giske med hockeyspiller Julianne Kaspara Bates Dahlstrøm i bakgrunnen.
Programleder Annemarta Giske med hockeyspiller Julianne Kaspara Bates Dahlstrøm i bakgrunnen.

TV 2 med «historisk» kvinnesending

– Jeg har jobbet her i snart 20 år, og kan ikke huske en tilsvarende sending, sier publiseringssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld hadde TV 2 Sporten en «historisk» sending i anledning kvinnedagen. Alle sakene i sportsnyhetene klokken 21.25 hadde kvinnelige hovedkilder.

– Jeg har jobbet her i snart 20 år, og kan ikke huske en tilsvarende sending, sier Kyrre Øvrebø, publiseringssjef i TV 2 Sport.

Han forteller at de hadde planlagt flere saken i forbindelse med kvinnedagen, og at da de satt på overleveringsmøte gikk det opp for dem at de kunne få til en «ren kvinnesending» med noen enkle grep.

– Sa da slår vi et slag for kvinnedagen, tenkte vi.

Det hele passet perfekt med nyhetsbildet, mener Øvrebø, de hadde kvinnelig programleder og dommeren i Vipers-kampen de dekket var også en kvinne.

– Det lukter kanskje litt stunt?

– Det var ikke noe bevisst fra vår side eller noe vi hadde planlagt. Det var heller ikke noe vi søkte oppmerksomhet for eller annonserte selv. De som fulgte med og merket at det bare var kvinner, skulle se det selv, sier han.

Målet er at rene kvinnesendinger skal skje oftere, men uten at de tenker over det. Øvrebø sier de har jobbet i flere år for å jevne ut kjønnsbalansen i sportssendingene.

– Ambisjonen vår er å ta kvinneidrett og sport på samme alvor med herrene. Det er helt naturlig at det skal komme sendinger der man tenker «oi det er bare kvinner her».

– Er dere gode nok på den balansen?

– Vi har en bevisst strategi om å være bedre, med mer balanse. Jeg vil ikke si vi er dårlige, men vi har som andre sportsredaksjoner et potensial for å være bedre.

Powered by Labrador CMS