Viaplay Group på Hasle, logo

Viaplay fortsetter å blø: nær halv milliard i underskudd i driftsresultat

Konsernsjefen går ut mot kontodeling. Nå skal selskapet ta grep. 

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag la Viaplay Group frem tallene for første kvartal i år. De viser at konsernet endte kvartalet med et driftsresultat på -473 millioner svenske kroner, ned fra -325 millioner.  I kjernevirksomheten var driftsresultatet -270 millioner. 

Samtidig økte inntektene fra 4,5 milliarder svenske kroner, til 4,7 milliarder. 

Viaplay mister også abonnementer. Antallet abonnenter i kjernevirksomheten, som hovedsakelig dekker Norden og noen andre regioner falt til 4,8 millioner fra 6 millioner i første kvartal 2023, en nedgang på 19,5 prosent sammenlignet med samme periode året før.

I rapporten skriver konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann at de anslår at en tredjedel av premiumbrukerne deler sin konto. 

– Dette er ikke rettferdig. Vi har implementert endringer i enkelte markeder for å begrense antall samtidige strømmer for live-arrangementer, som har vist seg vellykket og har oppmuntret nye kunder til å bli med og betale for underholdningen de ser på. 

Han skriver videre at de nå skal gjøre tiltak i sommer for å få flere til å betale for det de ser på.

– Vi jobber også med våre bransjekolleger for å bekjempe piratkopiering, men vi trenger mye mer hjelp fra politikere og regulatorer for å forhindre og overvåke alle former for ulovlig innholdsdistribusjon.

Han skriver også at Viaplay opplevde et økt frafall av kunder grunnet høyere pris. 

Resultatet for perioden var positivt med 605 millioner kroner, sammenlignet med et tap på -288 millioner kroner i første kvartal 2023. Dette inkluderte en engangseffekt på 1,1 milliard fra redningspakken fra de største eierne. 

Det var i februar Viaplay ble reddet av eierne, fikk de inn 3,6 milliarder svenske kroner i en rettet emisjon, hvor det ble generert nye aksjer. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS