Kristin Stoltenberg sjefredaktør og landsjef i Norge.

Blodrøde tall for Watch Media i Norge

Danskene har tilført 61 millioner kroner på to år til sin satsing i Norge.

Publisert

I 2023 endte Watch Media Norge opp med et driftsresultat på minus 29 millioner kroner. Det er nesten en dobling av driftsunderskuddet fra året før, da de endte på minus 15 millioner kroner.

Det viser årsregnskapet til Watch Media Norge, som nylig har blitt offentliggjort.

Totalt er de gått litt i underkant av 50 millioner kroner i underskudd på to år.

– Tallene er i tråd med vårt budsjett. For å lykkes med nye medier må man investere og dermed akseptere underskudd i noen år. Særlig når det gjelder abonnementsmedier, sier landsjef i Norge, Kristin Stoltenberg, som fortsetter:

– I Watch Media så investeres det fordi det går bra. Det bekreftes blant annet gjennom lanseringen av vår syvende avis i vår, nemlig MatvareWatch. Utviklingen vår går etter planen, og vi har store ambisjoner for tiden fremover.

Øker inntekter - og kostnader

Inntektene i 2023 sammenlignet med året før er gått fra ca. 11 millioner kroner til ca. 20 millioner kroner.

Men kostnadene har også økt - eller nærmest doblet seg - fra 26 millioner kroner i 2022 til 49 millioner kroner i 2023. Spesielt lønnskostnadene har økt. Ifølge landsjefen kan de snart telle 40 medarbeidere.

Stoltenberg forklarer at de har økte inntekter og kostnader knyttet til vekst, samt at de flyttet til toppen av Glasmagasinet i Oslo, som har ført til noen utgifter.

– Det virker å være en kostbar oppbyggingsfase. Når forventer dere å gå i pluss?

– Det avhenger av hvor mange nye aviser vi lanserer. Jo mer du lanserer, jo mer må du investere i noen år, sier Stoltenberg.

– Vi er i gründerfasen – samtidig som vi har tryggheten i et velprøvd konsept. Vi vet at vi skal bli flere enn vi er i dag, og vi følger markedet og griper de mulighetene vi tror på.

Mottok 61 millioner kroner

I årsregnskapet skriver selskapet at morselskapet har i 2022 og 2023 tilført kapital på totalt 61 millioner kroner.

«Kapitaltilførselen er foretatt for å understøtte selskapets drift, og forventes å være motregnet i realisert underskudd ved utgangen av regnskapsåret 2024.», skriver selskapet.

Stoltenberg sier de er heldige som har trygge eiere i ryggen.

– Vi har et tydelig og velprøvd konsept, dyktige folk og vi leverer vesentlig journalistikk til leserne våre. Nå skal vi også starte opp med FinansWatch i Sverige og gleder oss til et samarbeid også der.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS