Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.
Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Meglerhus oppjusterer Schibsted-aksje: Forventer oppgang på 20 prosent

Arctic Securities oppjusterer kursmålet etter Schibsted meldte enorm vekst i News Media.

Publisert

Meglerhuset Arctic Securities gjentar kjøpsanbefaling i Schibsted-aksjer, og oppjusterer kursmålet på Schibsted A-aksjer til 530 kroner per aksje. Det skriver Finansavisen.

Oppjusteringen kommer etter at Schibsted la frem gode tall i fremleggingen av andre kvartal på fredag. Meglerhuset venter at veksten vil forsette, og hever EBITDA-anslagene med 8-10 prosent.

– Vi løfter vårt kursmål til 530 kroner A-aksjen grunnet positive revideringer og bruker en 12x (10x) på EBITDA for News Media-segmentet. Dette impliserer en 18x 2021-EBITDA for resten av selskapet, skriver Arctic i analysen, ifølge Finansavisen.

Selv om meglerhuset synes den pågående digitalt overgangen i News Media er interessant, estimerer de en lav ensifret omsetningsvekst og en EBITDA-margin på 13-14 prosent på mellomlang sikt.

Arctic var ikke de eneste som oppjusterte kursmålet til Schibsted. Finansavisen skriver at JP Morgan oppjusterte kursmålet med 101 kroner, og Kepler Cheuvreux hevet kursmålet med 45 kroner.

Schibsted la frem tallene for andre kvartal 2021 fredag formiddag.

De viser at veksten før første kvartal fortsetter. Selskapet hadde brutto driftsresultat (EBITDA) på 743 millioner kroner i 2. kvartal, opp fra 498 millioner i samme periode i fjor. Omsetningen økte med 18 prosent til 3,6 milliarder kroner.

EBITDA for nyhetsmediene endte på 275 millioner kroner, opp fra 148 millioner i samme kvartal i fjor. Det er en økning på 86 prosent.

Powered by Labrador CMS