Lilla Sølhusvik, programleder og journalist i NRK, er denne ukens gjest i Pressepodden.
Lilla Sølhusvik, programleder og journalist i NRK, er denne ukens gjest i Pressepodden.

Pressepodden:

NRK-profilen mener mediene burde vært mer kritiske under koronapandemien

– Jeg synes mediene til tider har vært litt for nære kildene, sier den bok-aktuelle NRK-journalisten Lilla Sølhusvik i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Hun er kjent som en hardtslående programleder i Politisk kvarter, og tidvis Dagsnytt18, men skriver også bøker.

Denne høsten er NRK-journalist og programleder Lilla Sølhusvik aktuell med boken «Camilla Stoltenberg - Året som aldri tok slutt», som er et portrett av FHI-direktøren gjennom det siste korona-året.

Selv fikk Sølhusvik flere aha-opplevelser under arbeidet med boken, blant annet hvordan hun synes pressen har opptrådt siden mars 2020.

Hun mener mediene burde vært langt mer kritiske til myndighetene.

– Jeg synes mediene godt kan ta en runde på om vi var der vi skal være. Det har vært veldig mye bra journalistikk, men det har også vært fryktelig mye «dagens smittetall», som jeg tror har påvirket oss alle sammen, sier Sølhusvik i Pressepodden fra Medier24.

– Både til å opprettholde en redsel, men som kanskje også har ført til at vi ikke har stilt spørsmålene ved om det er forholdsmessig alt vi har vært gjennom, legger hun til.

  • Se hele sendingen i videovinduet øverst i saken, eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.

Sølhusvik mener den norske pressen hadde hatt godt av å ta et steg tilbake underveis i dekningen.

– Jeg synes mediene til tider har vært litt for nære kildene, og veldig opptatt av å få ut hvor forsiktige vi alle skal være, sier hun.

Hør og se hele intervjuet med Lilla Sølhusvik i Pressepodden. Der forteller hun også mer om arbeidet med boken, hva egentlig egentlig hadde trodd skulle stjele nyhetsoverskriftene fra boken og hva Camilla Stoltenberg selv mener om boken.

Powered by Labrador CMS