Pressepodden:

Khrono-redaktør Tove Lie vil ikke være grei: – Noen ganger må vi oppdra disse eierne våre

Khrono både skriver om og eies av universiteter. Da må redaktør Tove Lie av og til forklare hva uavhengig journalistikk er.

Publisert Sist oppdatert

Nettavisen Khrono eies og finansieres av elleve ulike universiteter og høgskoler rundt om i Norge. Samtidig er det nettopp høyere utdanning og forskning de lager journalistikk på.

– Vi er jo en av få aviser som har som hovedoppgave å lage journalistikk på eierne våre, sier ansvarlig redaktør Tove Lie.

Hun sier det både er utfordrende og spennende å jobbe med.

– Noen ganger må vi oppdra disse eierne våre, som er både eiere og kilder. De er jo ikke profesjonelle medieeiere, sier Lie, og kommer med et eksempel:

– Eierne tenker «det er vår avis, da må dere være ekstra greie med oss», men det er vi ikke. Min melding ut til redaksjonen og våre nye ansatte er at vi er en kritisk avis, sier hun.

Men hun sier de ikke skal være kritiske bare for å være kritiske.

–Vi skal ikke «ta noen» bare for å vise at vi er veldig uavhengige. Men når det virkelig gjelder og ting skjer, så skal vi lage de kritiske sakene på de vi kjenner veldig godt og ser i kantina hver dag.

Fra 1. januar 2023 skal de outsources og bli en egen juridisk enhet. I starten i 2013 var de tre ansatte. I august er de 17, og flertallet er ansatt de siste årene.

– Vi har fortsatt ambisjoner om å vokse, men vi skal kanskje ikke vokse like fort lenger, sier Lie.

Hør mer om Khronos voksesmerter, journalistisk integritet og hvorfor Lie ønsker å fortsette å sitte i Pressens Faglige Utvalg, i denne episoden av Pressepodden.

Powered by Labrador CMS