Trond Norén Isaksen gir seg som ekspertkommentator hos TV 2. Her er han fotografert i forbindelse med myndighetsdagen til Prinsesse Ingrid Alexandra.
Trond Norén Isaksen gir seg som ekspertkommentator hos TV 2. Her er han fotografert i forbindelse med myndighetsdagen til Prinsesse Ingrid Alexandra.

Trond Norén Isaksen slutter som ekspert­ for TV 2 etter uenighet med ledelsen

– Det er ikke mulig å videreføre et formalisert samarbeid, sier han. – Norén Isaksen og TV 2 har forskjellig oppfatning i denne saken, svarer redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Historiker og forfatter Trond Norén Isaksen gir seg som ekspertkommentator for kongehus for TV 2.

Norén Isaksen har vært tilknyttet TV 2 siden 2019, men forteller i en skriftlig uttalelse til Medier24 at han ikke kan fortsette grunnet en uenighet med ledelsen.

– Beklageligvis respekterer den personen i TV 2-ledelsen som er motpart i kontraktforholdet ikke den inngåtte avtalen og det er derfor ikke mulig å videreføre et formalisert samarbeid med TV 2 så lenge denne personen er part i kontraktforholdet, sier han.

Norén Isaksen omtalte også exiten på sin Facebook-side tirsdag kveld.

Se TV 2-ledelsens svar nederst i saken.

Norén Isaksen skryter samtidig av TV 2 som arbeidsplass.

– Det har vært interessant og givende å samarbeide med TV 2 gjennom nesten tre år. Selv om de er lillebror på markedet, greier TV 2 å gjøre mye ut av ressursene sine, og de fortjener spesielt ros for at de er flinke til å løfte fram talentfulle unge journalister, sier han.

– Jeg takker TV 2 for samarbeidet og ønsker dem lykke til med alle de store kongelige begivenhetene som er i vente i tida framover, sier Norén Isaksen.

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække er forelagt Norén Isaksens uttalelser.

Hun ønsker ikke å si noe om uenigheten, men skryter av hans innsats som ekspertkommentator.

Vi setter stor pris på den faglige innsatsen til Trond Norén Isaksen for TV 2 gjennom alle disse årene. Han er svært kunnskapsrik og har vært med på å oppretteholde kvaliteten på vår dekning av de kongelige begivenheten etter at vår hoffreporter Kjell Arne Totland døde i 2019. Vi ønsker han lykke til videre, sier hun til Medier24.

– Det er naturlig nå at vi avslutter samarbeidet for denne gang. Jeg ønsker ikke å kommentere forhold rundt våre kontrakter, men Norén Isaksen og TV 2 har forskjellig oppfatning i denne saken, sier Solbrække videre.

Hun opplyser om at den opprinnelige kontrakt gikk ut torsdag.

Powered by Labrador CMS