For i tillegg til MCB-kantine i Bergen, må vi jo prøve TV 2s hakket mer fancy kantine i Bjørvika i Oslo.
Og for en forskjell fra det nokså interessante (og fargeblinde) prosjektet i Bergen.
Kantinen – eller la oss være ærlig – restauranten, er stor. Men med tanke på at kantinen deles med flere selskaper, må det bli trangt her i rushtiden. Det skal sies at vi innså etter besøket at det muligens er en andre etasje det går an å sitte i.
For de ansattes del håper vi det.
Medier24 anmelder medie-kantinene:
Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet
som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.
Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og
restaurant-bransjen. Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut
mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.
Nok en kantine med fastpris. Også her opereres det med dobbel pris for besøkende, noe vi roser for de ansattes del, men 140 kroner er litt stivt før besøkende.
Til gjengjeld er det «spis til du stuper», noe vi liker.
– En tåre for veganerne
Varmmaten er svenske kjøttboller. Det røper kanskje datoen for vårt besøk.
Hovedretten er ikke stor, fem små boller og et snev av grønnsaker. Men vi forstår at vi kan ta mer om vi ønsker.
Salatbaren er stor og godt utfylt. Allergenmerkingen er dog ganske manglende, noe som kan gjøre dette til en spennende reise. Allergenmerkingen på varmmaten er pent plassert ved inngangen, så det må vi gi pluss for.
Dog, om du er laktoseintolerant er det jo litt trist å bare få varmmat på fredag.
For vegetarianere og veganere er det enda tristere. Jo da, salatbaren har flust med salat, men det finnes ingen varmrett. Det kan jo være at man ikke tenkte på å servere vegetarboller, men menyen gir ingen hint om vegetarmåltid.
Det er heller ingen hummus, noe som er første gang vi opplever (bortsett fra Street Food-kantina i Bergen). Det er jo ingen krise, men vi feller en tåre for veganerne.
Brettfri verden
En annen ting som byr på utfordringer er mangelen på brett. Vi er usikre på om dette er for å sørge for at de ansatte ikke spiser for mye (det er trange tider, og et sted må jo momspengene komme fra), eller om det skyldes at TV 2-ansatte er opplært til å bære som servitører.
Her er det også en liten uteplass-avdeling. Noe som er ekstra stas i finværet. Idyllen er kanskje ikke helt den samme her som hos DN, med tanke på at sitteplassene er midt i Barcode – Dronning Eufemias gate går rett ved siden av. Men det er ikke ukoselig.
TV 2 har også en liten yoghurtavdeling i kantinen. Her lar vi oss mektig imponere over at man kan få sjokoladebiter i yoghurten. Det er ikke helt på nivå med dessertavdelingen til Dagens Næringsliv, men det er tett på.
Et lite minus vi møter da vi er ferdig spist og skal rydde etter oss, er organiseringen av kantinen. At ryddestasjonen er innerst er ikke unaturlig. Men her skal det ikke mange personene i kø til før ryddekøen møter varmmatkøen, og skaper et bitte lite kaos. Og siden ingen har brett, er faren for uhell ganske overhengende. Heldigvis slapp vi unna med skrekken.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no