Blant kantiner er nok dette den mest moderne, her er det streetfood som gjelder.
Man kan jo ikke annet enn å bli glad av “food-court”-stilen og den svonge campingvogna som står parkert ganske midt i kantina.
Medier24 anmelder medie-kantinene:
Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet
som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.
Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og
restaurant-bransjen. Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut
mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.
Her er det fire forskjellige matboder, med alt fra bakst til en signatur-MCB-burger. Pluss for at de også har en vegansk versjon.
Vi er litt uheldige med tidspunktet vi kommer på, for av de fire bodene er det bare en som er åpen. Det ble med andre ord ingen burger. De virker til gjengjeld å ha fine retter, som er kjapt servert.
Prisen er noe annet enn det vi er blitt vant med i kantine-runden. Dette er Street Food. Heldigvis for journalistene i Bergens Tidende er de nummer to på statistikken over best betalte journalister.
Og det er befriende å tenke på å ta med kalkulator, eller bekymre oss for vekt, men prisen er stiv hvis man skal spise her jevnlig.
De har også en bar her, som er stengt når vi kommer. Og det håper vi for så vidt at den er store deler av døgnet.
«Bergensk ramen»
Vi velger oss ramen, kyllingsalat og en vegansk grønn karrisuppe.
Men det er mye forvirring her.
La oss starte med karrisuppen. Den grønne, nei vent, røde karrisuppen. For den er bemerkelsesverdig lite grønn. Vi vet ikke om det er fargeblindhet ute og går, eller om det er grønnvasking, men dette er rød karri.
Og ramen. Er det ramen? Er vi sikre på det? Nei, det er vi ikke. Noen form for fusion er det å ha pulled pork og enorme mengder løk i en ramen, men kjøttet og kraften er det beste med denne... la oss bare kalle det suppen. En fusion mellom løksuppe og sodd.
Det er første gang vi opplever kål i ramen, i tillegg til andre ymse grønnsaker fra salatbaren. Man kan jo tenke at de kunne kalt retten «bergensk ramen», siden de uansett har tatt seg noen interessante friheter. Både kraften og kjøttet er godt på smak, men man kommer aldri over at dette skal være ramen.
Kyllingsalaten er god på smak, og har mer enn nok dressing. Det er også en ganske pen rett. Et dryss med sesamfrø kan løfte de fleste retter. (kanskje ikke det bergenske soddet).
Super-burger?
Selv om kantinerommet er stort, mistenker vi at det må bli ganske fullt her, når TV 2, NRK og Bergens Tidende skal kjempe om sitteplass. Selv om det er tomt når vi kommer, må man nok være tidlig ute når flere hundre mediefolk skal slåss om de få ledige stolene.
Vi stiller spørsmål til hvor lang tid det tar før de ansatte her blir lei av maten, selv om det er flere retter å velge i, er det likevel ikke så stor variasjon. De lærde kildene strides om hvor ofte menyen byttes her.
Men siden vi ikke fikk vurdert burgeren, kan vi ikke utelukke at den er så fantastisk at de ansatte spiser den tre-fire dager i uka. Men tanken på en ny runde «ramen» byr i alle fall oss imot.